Συνταγή: Καρυδόπιτα με σιρόπι!

πηγή φωτογραφίας: https://cooking.sigmalive.com/syntages/glyka/4226/i-agapimeni-karydopita-tis-giagias

Υλικά:

1/2 φλυτζ. βιτάμ

3/4 φλυτζ. ζάχαρη

300 γρ. καρυδόψυχα

1 1/2 φλυτζ. φρυγανιά κοπανισμένη

1 φλυτζ. του καφέ κονιάκ

4 αυγά

1 1/2 κουτ. κοφτό μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. κοφτή κανέλλα

 

Υλικά για το σιρόπι:

2 φλυτζ.  νερό

2 φλυτζ. ζάχαρη

1 φλούδα λεμονιού

1 κομμάτι κανέλλα

 

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά το βιτάμ και προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους πολύ καλά με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε την φρυγανιά με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλλα. Χτυπάμε τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε στο βούτυρο το κονιάκ και την καρυδόψιχα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγη φρυγανιά, λίγη μαρέγκα και αυτό συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν τα προϊόντα. Ανακατεύουμε ελαφρά. Αδειάζουμε σε βουτηρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο επί μία ώρα.Αφού ψιλοκρυώσει την ξεφορμάρουμε και την ποτίζουμε με σιρόπι.

Για το σιρόπι:Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό και τα μυρωδικά να βράσουν για 5΄ λεπτα .Αφαιρούμε τα μυρωδικά και χρησιμοποιούμε το σιρόπι (πρέπει να είναι καυτό).

(από την Νίκη Αποστόλου)

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης