ΑΙΓΕΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

basket_fiba_121112

Του Καραμιχάλη Αντώνη

Ζω στη Γαστούνη, μια μικρή πόλη του νομού μας. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχω επιλογές για τον ελεύθερο χρόνο μου. Περιορισμένες ίσως αλλά …έχω! Η δική μου επιλογή ήταν μονόδρομος…Έχω και το ύψος, έχω και το πάθος… Αιγέας Γαστούνης λέγεται και εκεί διοχετεύω όλη μου την ενέργεια καθημερινά.

Είναι η ομάδα μπάσκετ της πόλης μου. Η ομάδα προπονείται στο κλειστό γυμναστήριο του Λυκείου Γαστούνης. Έχει Ακαδημίες   για όλες τις ηλικίες (αντρικό-στο οποίο παίζει και ο πρόεδρος-, εφηβικό, παιδικό και mini).     Αποφάσισα  να πάω χωρίς να το πολυσκεφτώ-μάλλον λόγω ύψους- αλλά αμέσως με κέρδισε το άθλημα και το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Ακόμα θυμάμαι τι άγχος που είχα στον πρώτο αγώνα, έτρεμαν τα χέρια και τα πόδια μου…Ευτυχώς νικήσαμε και ήταν τελικά ευχάριστη εμπειρία!

Ο προπονητής μας στηρίζει, μας καθοδηγεί , μας παθιάζει, μας κουράζει…όλα στο πρόγραμμα είναι. Πρέπει να μας δείτε μετά από κάποια νίκη, όταν οι  κόποι και η προσπάθεια δικαιώνεται. Αλλά και άσχετα από τις νίκες πιστεύω ότι ο αθλητισμός αποτελεί διέξοδο για όλους . Πολύ περισσότερο για εμάς τους εφήβους που,  και όρεξη έχουμε και δυνάμεις και ενέργεια. Τι καλύτερο από τον αθλητισμό λοιπόν; Μη χάνετε χρόνο αθληθείτε!!!

 

Σχολιάστε

Top