Η NASΑ θα φέρει δείγματα από αστεροειδή που απειλεί τη Γη

images.jpg 3

 

Του Φωτακόπουλου Παναγιώτη

 

images.jpg 2

Δείγματα από έναν αστεροειδή, ο οποίος θα μπορούσε να χτυπήσει τη γη τον 22ο αιώνα, αναμένεται να επιχειρήσει να φέρει στη Γη η NASA.
Συγκεκριμένα, θα εκτοξεύσει την αποστολή Osiris-Rex η οποία θα είναι μία πρόβα για την μελλοντική συλλογή δειγμάτων από τον Άρη αφού είναι η πρώτη επανδρωμένη αποστολή η οποία προγραμματίζεται για την επόμενη δεκαετία.
Πρόκειται για μία αποστολή συνολικού κόστους 800 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία θα εκτοξευτεί το Σεπτέμβριο του 2016 με πύραυλο Atlas V και θα χρειαστεί περίπου δύο χρόνια για να φτάσει στον αστεροειδή Bennu που έχει μήκος σχεδόν 200 μέτρα.
Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος εκτιμά πως ενδέχεται ο Bennu να προσκρούσει στη Γη σε περίπου δύο αιώνες αλλά έως τότε η ανθρωπότητα ενδέχεται να έχει την τεχνογνωσία για να αποτρέψει μία μεγάλη καταστροφή.
Αν η αποστολή εξελιχθεί ο ομαλά, το Osiris-Rex θα χαρτογραφήσει το σώμα και αργότερα θα ακουμπήσει την επιφάνειά του. αρχικά θα χαρτογραφήσει το σώμα και αργότερα θα ακουμπήσει την επιφάνειά του. Μια ριπή πεπιεσμένου αερίου θα εκτινάξει από την επιφάνεια σκόνη και μικρές πέτρες, οι οποίες θα κυλήσουν μέσα σε ένα κάνιστρο συλλογής.
Το κάνιστρο θα απελευθερωθεί από το σκάφος και θα πέσει με αλεξίπτωτο στη Γη το 2023

αρχείο λήψης

 

http://www.kontranews.gr

Σχολιάστε

Top