Δημιουργίες στο τομέα της επιστήμης

unnamed (1)

Του Ορέστη Παναγόπουλου

unnamed

 

Το παραπάνω αποτελεί μία επιτυχή απόπειρα για τη δημιουργία «γυαλιών», τα οποία θα διευκολύνουν την κίνηση στην κοινωνικά ευαίσθητη ομάδα τυφλών, αλλά και όσων έχουν θέματα υγείας σχετικά με την όραση.

Δημιουργός τους ο Άγγελος Γκέτσης. Ο Άγγελος Γκέτσης είναι μαθητής της Γ΄ Λυκείου στο 3ο Λύκειο της Άρτας. Πρόσφατα χαρακτηρίστηκε ως το παιδί-θαύμα επειδή κατάφερε να διακριθεί με το Local Prize (πρώτο στην Ελλάδα) στον διαγωνισμό Google Science Fair 2014, που απευθύνεται σε παιδιά 13 έως 18 ετών.
Ο 17χρονος μαθητής ονόμασε το δημιούργημά του PEACE (Portable Evasine Assistance). Ουσιαστικά, πρόκειται για γυαλιά που χρησιμοποιούν υπερήχους για να εντοπίζουν εμπόδια στο περιβάλλον ενός ατόμου με σοβαρά προβλήματα όρασης και να τον προειδοποιούν για την ύπαρξή τους. Τα ειδικά γυαλιά που κατασκεύασε αναδείχθηκαν το κορυφαίο πρότζεκτ στο ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού και απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην Ελλάδα και ταυτόχρονα κατετάγησαν ανάμεσα στις έξι καλύτερες εργασίες σε όλη την Ευρώπη και στις 32 καλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο διαδικτυακός κολοσσός βράβευσε πρόσφατα τον μαθητή από την Άρτα με το έπαθλο των 1.000 δολαρίων που ονειρεύεται να περάσει στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. 

Ο Άγγελος Γκέτσης είναι απόδειξη ότι η νέα γενιά και θέλει και μπορεί!!!

Είμαστε περήφανοι  που είναι συνομήλικός μας!

 

Σχολιάστε

Top