ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

         Εμπνευσμένα από τα ιερογλυφικά, τα πρώτα κόμικς γράφτηκαν προς τα τέλη του 19ου αιώνα. Ήταν εικόνες στη σειρά, χωρίς χρώμα ή λεπτομέρειες, παρουσίαζαν απλές αλλά έξυπνες ιστορίες. Οι λέξεις τελικά προστέθηκαν έτσι η πλοκή έγινε πιο ενδιαφέρουσα. Ήταν ο καρτουνίστας Richard Fenton Outcault που εισήγαγε το μπαλόνι στα κόμικς το 1896. Στο μπαλόνι έγραψε τις σκέψεις και τους διαλόγους των χαρακτήρων.
         Τα κόμικς ήταν κωμικά στην αρχή. Κάποιοι από τους πρώτους χαρακτήρες των βιβλίων κόμικς όπως ο Ποπάι και η Κραζυ Κατ είναι ευρέως αναγνωσμένα. Εκείνα τα πρώτα κόμικς σήμερα θεωρούνται μορφή τέχνης, επειδή όπως η τέχνη και αυτά έχουν μια διαχρονική αξία. Ο Ποπάι, για παράδειγμα είναι τώρα διαθέσιμος σε πάνω από εξήντα γλώσσες και είναι μια αναγνωρίσιμη φιγούρα στα παιδιά όλου του κόσμου με το πέρασμα των γενεών.
         Στα τέλη του 1920, οι συγγραφείς κόμικς άρχισαν να δημιουργούν ιστορίες με περιπέτειες που δεν ήταν αποκλειστικά γραμμένες για παιδιά, αλλά και για ενηλίκους. Με άλλα λόγια, τα κόμικς είχαν πλήρως εξελιχθεί σε μια μορφή οικογενειακής διασκέδασης μέχρι το 1932. Τότε ήταν που ο Superman και ο Batman, τα πιο διάσημα κόμικς εμφανίστηκαν στην Αμερική και ο Tintin στην Ευρώπη. Τα κόμικς έγιναν πιο λεπτομερή και οι δημιουργοί χρησιμοποιούσαν περίπλοκα γραφικά , μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και ακόμα πιο μεγάλους διαλόγους. Όλοι οι τωρινοί χαρακτήρες, από τον Spawn μέχρι τους Calvin & Hobbes έχουν τις ρίζες τους στην τριαντάχρονη περίοδο της ανάπτυξης των κόμικς.gtyeretttttt

Σχολιάστε

Top