ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
3 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
4 φλιτζάνια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι. Καβουρδίζουμε,
ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να χάσει το αρχικό άσπρο
χρώμα του.
Με κουτάλα σούπας ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι στο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας παράλληλα
μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα πλαϊνά του τηγανιού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το χαλβά σε φόρμα. Πιέζουμε με κουτάλι για να
μην αφήσει κενά και, όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε
με λίγη κανέλα και σερβίρουμε αμέσως.