Υλικά
- 280 γραμμάρια ζάχαρη
- 130 γραμμάρια αλεύρι
- 650 γραμμάρια νερό
- 2 βανίλιες
- 400 ml φυτική σαντιγί
- 400 γραμμάρια μπισκότα Digestive
- 100 γραμμάρια ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μείγμα μας.
- Μόλις βράσει, προσθέτουμε 2 βανίλιες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα μπολ αδειάζουμε τη φυτική σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει.
- Βγάζουμε την κρέμα μας από το ψυγείο, την προσθέτουμε στο ίδιο μπολ με τη φυτική σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε στο μπολ και τα 30 γραμμάρια ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Στρώνουμε σε ταψί 20/30 εκ. τα μπισκότα Digestive, απλώνουμε μια στρώση κρέμα, δεύτερη στρώση μπισκότα Digestive, άλλη μια στρώση κρέμα, πασπαλίζουμε και καλύπτουμε το γλυκό μας με 70 γραμμάρια ινδοκάρυδο.
Παπαδοπούλου Ελένη Γ1
Βιβλιογραφία