Χιονούλα, νηστίσιμο γλυκό

Υλικά

  • 280 γραμμάρια ζάχαρη
  • 130 γραμμάρια αλεύρι
  • 650 γραμμάρια νερό
  • 2 βανίλιες
  • 400 ml φυτική σαντιγί
  • 400 γραμμάρια μπισκότα Digestive
  • 100 γραμμάρια ινδοκάρυδο

 

 

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να βράσει το μείγμα μας.
  • Μόλις βράσει, προσθέτουμε 2 βανίλιες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη κι αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Σε ένα μπολ αδειάζουμε τη φυτική σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει.
  • Βγάζουμε την κρέμα μας από το ψυγείο, την προσθέτουμε στο ίδιο μπολ με τη φυτική σαντιγί και χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε στο μπολ και τα 30 γραμμάρια ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Στρώνουμε σε ταψί 20/30 εκ. τα μπισκότα Digestive, απλώνουμε μια στρώση κρέμα, δεύτερη στρώση μπισκότα Digestive, άλλη μια στρώση κρέμα, πασπαλίζουμε και καλύπτουμε το γλυκό μας με 70 γραμμάρια ινδοκάρυδο.

 Παπαδοπούλου Ελένη Γ1

 

Βιβλιογραφία