Συνάντηση με συγγραφέα

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος

«Χτίζοντας τη σχολική βιβλιοθήκη … ράφι -ράφι»,

την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε μια ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ της συγγραφέως Χριστίνας Σωτηροπούλου και των μελών του προγράμματος .

Οι ερωτήσεις που τις κάναμε ήταν ποικίλες . Κάποιες από αυτές αφορούσαν την παιδική της ηλικία ,τους αγαπημένους της συγγραφέα και το αγαπημένο της βιβλίο.

Γεννήθηκε στην Αθήνα , το 1978 και σε ηλικία πέντε ετών με την οικογένεια της μετακόμισαν στην Κρήτη όπου πέρασε εκεί τη παιδική της ηλικία .Γράφτηκε σε ιδιωτικό σχολείο στο Ηράκλειο .Τελείωσε το λύκειο στην Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Ιωσήφ , σπούδασε μετάφραση και έκανε μεταπτυχιακό στην υπολογιστική γλωσσολογία.

Της άρεσε να συναναστρέφεται με ανθρώπους ,να ακούει τις απόψεις τους και να τις γράφει σε βιβλίο. Κατά τη παιδική της ηλικία έγραφε ποιήματα και παραμύθια .Μαζί με τις φίλες της σκαρφιζόντουσαν σενάρια και ανέβαζαν παραστάσεις στη γειτονιά.

Μετέφρασε πολλά βιβλία και έγραψε δύο .Εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο «Καφές με Ούλεν» τον Μάρτιο του 2013 και το δεύτερο «Φύλακες Διάβολοι» τον Απρίλιο του 2022.

Η συνάντηση έληξε με τον αποχαιρετισμό της συγγραφέως και ευχαριστημένους τους μαθητές .

Παναγιώτα Νικολακοπούλου Β3

Γιάννης Πετρόπουλος Β3

1_censored (1)