«Νυχτερινοί επισκέπτες» :1ο μέρος

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των τελευταίων εβδομάδων βρισκόταν το εντυπωσιακό φαινόμενο του κόκκινου φεγγαριού που θα εμφανιζόταν ξανά μετά από εκατό χρόνια. Το γεγονός είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ένα Γυμνάσιο στην πόλη της Αμαλιάδας, αποφάσισε να διοργανώσει μία εκδήλωση ώστε να γιορτάσει αυτήν την σπάνια στιγμή. Οι προετοιμασίες είχαν ήδη ξεκινήσει. Όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές συνεισέφεραν σε κάτι έτσι ώστε όλα να μπορέσουν να είναι έτοιμα εγκαίρως.

* * *

Επιτέλους η μέρα έφτασε, είχε σχεδόν βραδιάσει και σιγά σιγά είχε αρχίσει να μαζεύεται ο κόσμος στο σχολείο. Πολύ σύντομα ξεκίνησαν και όλες οι δραστηριότητες στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Όλοι περνούσαν πολύ ωραία. Κάποια στιγμή, η διευθύντρια του σχολείου ανέβηκε στο μικρόφωνο και δήλωσε ότι από στιγμή σε στιγμή όλοι θα μπορούνε να δούνε με γυμνά μάτια το κόκκινο φεγγάρι. Όλοι έστρεψαν τα μάτια τους στον ουρανό, και πράγματι η έκλειψη είχε πια σχεδόν ολοκληρωθεί. Δίνοντας τον ρυθμό και στους υπόλοιπους, ορισμένα παιδιά που είχαν ανέβει να μιλήσουν στο μικρόφωνο, ξεκίνησαν να μετράνε αντίστροφα.                         << 3…2…1…>> . Ο κρότος των χειροκροτημάτων και των κραδασμών ακούστηκε στο γύρω τετράγωνο. Όλοι θαύμασαν το πόσο όμορφο ήταν το φεγγάρι εκείνη ακριβώς την στιγμή… μία κόκκινη πανσέληνος! Μόνο λίγα παιδιά θαύμαζαν αυτό το γεγονός απλά κοιτώντας το, χωρίς καμία συσκευή να κρύβει τα πρόσωπά τους.

Θα μπορούσε όμως ποτέ αυτό να στραφεί εναντίον τους; Πολύ σύντομα όλοι οι πανηγυρισμοί τελείωσαν άδοξα. Όλα τα φώτα, όχι μόνο του σχολείου αλλά και της γύρω περιοχής, είχαν σβήσει, με το μόνο φως που υπήρχε πια να ήταν αυτό του κόκκινου φεγγαριού. Όλοι πανικοβλήθηκαν προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση, καθηγητές προσπάθησαν να καθησυχάσουν τα παιδιά λέγοντάς τους ότι από στιγμή σε στιγμή το ρεύμα θα επιστρέψει και όλα θα μπορούσαν να συνεχιστούν κανονικά. Έτσι και έκαναν, κάθισαν όλοι στο προαύλιο περιμένοντας να συμβεί κάτι. Ξαφνικά μία σκιά εμφανίστηκε στην είσοδο του σχολείου, δεν ήταν ούτε αυτή ενός ανθρώπου, ούτε αυτή ενός ζώου, απλώς στεκόταν στην είσοδο. Οι καθηγητές υπέθεσαν ότι προφανώς θα ήταν ο ηλεκτρολόγος που είχαν καλέσει νωρίτερα και έτσι η διευθύντρια κατευθύνθηκε προς την είσοδο για να τον υποδεχτεί. Καθώς πλησίαζε, όλοι περίμεναν με αγωνία ελπίζοντας ότι θα συνεχιστεί η γιορτή. Όταν είχε φτάσει μπροστά της και όλοι πια κρεμόντουσαν απ’ τα χείλια τους χωρίς να έχουν υποψιαστεί τίποτα, ένα πέπλο ομίχλης σκέπασε τον χώρο και έκρυψε από τα μάτια τους την αλήθεια. Τώρα πια η ορατότητα ήταν πολλή μικρή. Τα πρώτα δευτερόλεπτα επικρατούσε απόλυτη ησυχία, όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε μόλις συμβεί. Η ομίχλη γινόταν όλο και πιο πυκνή με αποτέλεσμα η όραση όλων να ήταν πολύ περιορισμένη. Σύντομα ακούστηκε η πρώτη κραυγή και ταρακούνησε όχι μόνο τα παιδιά αλλά και όλους όσους βρίσκονταν εκεί. Έτσι ξεκίνησε ένα μεταδοτικό χάος που ήταν αδύνατο να ελεγχθεί. Οι μαθητές περπατούσαν όπου μπορούσαν στα τυφλά. Ουρλιαχτά, φωνές και τρόμος παντού. Κανείς δεν ήξερε προς τα που να πάει ή τι να κάνει, ορισμένοι μαθητές απλά στεκόντουσαν ακίνητοι έχοντας παραλύσει από τον φόβο. Αιφνιδιαστικά, το σκυλί του σχολείου, η Μπέλα, ξεκίνησε να γαβγίζει, κανείς δεν μπορούσε να την δει, μα ούτε και τον λόγο για τον οποίο γάβγιζε. Ένα ήταν όμως σίγουρο… Η Μπέλα κατάφερε να προσανατολίσει πολλούς μαθητές και να τους οδηγήσει στην έξοδο με το γάβγισμά της. Μόλις βγήκαν οι πρώτοι έξω, ήταν εύκολο να βγουν και οι υπόλοιποι. Υπήρχε ακόμα αρκετή ομίχλη στον χώρο. Οι καθηγητές κάλεσαν αμέσως την πυροσβεστική. Εν τω μεταξύ, πολλοί μαθητές συνειδητοποίησαν ότι αρκετοί από τους φίλους τους είχαν εξαφανιστεί, μέσα στους αγνοούμενους και η διευθύντρια! Κανείς όμως δεν μπορούσε να πάει πίσω στο σχολείο, όχι μόνο επειδή φοβόντουσαν αλλά επειδή υπήρχε εντολή της πυροσβεστικής. Πολλά παιδιά μετά τον τρόμο και την ταραχή που υπέστησαν δεν άντεξαν και λιποθύμησαν, άλλοι στεκόντουσαν απλά αμίλητοι στις θέσεις τους. Όλοι οι καθηγητές ξεκίνησαν να καλούν τους γονείς των παιδιών για να έρθουν να τα πάρουν. Οι γονείς ακούγοντας το περιστατικό, έσπευσαν στο σημείο και είχαν προλάβει να πάρουν τα παιδιά τους προτού καν έρθει η πυροσβεστική. Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τι είχε συμβεί εκείνη την βραδιά….

Συνεχίζεται……

                                                                                           Αγγελική Χρυσανθοπούλου Β3