Στην καραντίνα αναπτύξαμε μεγαλύτερες σχέσεις στο θέμα του φαγητού και πιθανόν να αφεθήκαμε λίγο.
Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό:
- Να αποφεύγουμε τις πολλές ζάχαρες και τα γλυκά.
- Να προτιμήσουμε περισσότερο τα λαχανικά και τα φρούτα.
- Μια μέση λύση θα μπορούσε να είναι η άθληση.
- Να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά , τα λεγόμενα «Fast food» και άλλα γεύματα σε μεγάλο ποσοστό λιπαρών και θερμίδων.
- Προτιμάμε φρούτα συνήθως σε υψηλή περιεκτικότητα νερού.
- Εφαρμόζουμε υγιεινές μαγειρικές μεθόδους.
Με τα παραπάνω, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το σώμα μας υγειές και την υγεία μας πιο ισορροπημένη.
Έξυπνη μέθοδοι υγιεινής διατροφής:
- Αντικαταστήστε το πλήρες γάλα με γάλα με 1% ή σπανιότερα με 0% λιπαρά.
- Αντικαταστήστε τα δημητριακά πρωινού με ζάχαρη με δημητριακά ολικής χωρίς πρόσθετη ζάχαρη (π.χ. νιφάδες καλαμποκιού, βρόμης, σίκαλης, μίγματα δημητριακών και αποξηραμένων φρούτων).
- Αντικαταστήστε μία κουταλιά ζάχαρη στα δημητριακά σας με μία κουταλιά μέλι ή με λίγα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα.
- Αντικαταστήστε τα πλήρη γαλακτοκομικά (π.χ. τυρί, γιαούρτι) με λιγότερων ή λίγων λιπαρών ή άπαχα.
- Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί και τις λευκές φρυγανιές με τις ολικής αλέσεως εκδοχές τους. Αντικαταστήστε επίσης το βούτυρο, με μαργαρίνη με φυτικές στερόλες ή στανόλες.
Ιωάννα Μπαρμπαγιάννη