Διατροφή στην καραντίνα

Στην καραντίνα αναπτύξαμε μεγαλύτερες σχέσεις στο θέμα του φαγητού και πιθανόν να αφεθήκαμε λίγο.

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό:

  • Να αποφεύγουμε τις πολλές ζάχαρες και τα γλυκά.
  • Να προτιμήσουμε περισσότερο τα λαχανικά και τα φρούτα.
  • Μια μέση λύση θα μπορούσε να είναι η άθληση.
  • Να αποφεύγουμε τα αναψυκτικά , τα λεγόμενα «Fast food» και άλλα γεύματα σε μεγάλο ποσοστό λιπαρών και θερμίδων.
  • Προτιμάμε φρούτα συνήθως σε υψηλή περιεκτικότητα νερού.
  • Εφαρμόζουμε υγιεινές μαγειρικές μεθόδους.

 

Με τα παραπάνω, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το σώμα μας υγειές και την υγεία μας πιο ισορροπημένη.

 

Έξυπνη μέθοδοι υγιεινής διατροφής:

  • Αντικαταστήστε το πλήρες γάλα με γάλα με 1% ή σπανιότερα με 0% λιπαρά.
  • Αντικαταστήστε τα δημητριακά πρωινού με ζάχαρη με δημητριακά ολικής χωρίς πρόσθετη ζάχαρη (π.χ. νιφάδες καλαμποκιού, βρόμης, σίκαλης, μίγματα δημητριακών και αποξηραμένων φρούτων).
  • Αντικαταστήστε μία κουταλιά ζάχαρη στα δημητριακά σας με μία κουταλιά μέλι ή με λίγα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα.
  • Αντικαταστήστε τα πλήρη γαλακτοκομικά (π.χ. τυρί, γιαούρτι) με λιγότερων ή λίγων λιπαρών ή άπαχα.
  • Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί και τις λευκές φρυγανιές με τις ολικής αλέσεως εκδοχές τους. Αντικαταστήστε επίσης το βούτυρο, με μαργαρίνη με φυτικές στερόλες ή στανόλες.

Ιωάννα Μπαρμπαγιάννη

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης