Και τα παιδιά έχουν δικαιώματα από τις Φωτεινή Βασιλάκου και Ελένη Σκρίπνικ

Όπως οι γονείς έτσι και τα παιδιά έχουν δικαιώματα τα οποία πρέπει να προστατεύονται! Στις μέρες μας τα δικαιώματα των παιδιών είναι σημαντικά για την καλή τους εκπαίδευση αλλά και για την διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. Κάθε παιδί με την παροχή απαραίτητων αναγκών και με την κατάλληλη προστασία θα ενταχθεί στο μέλλον στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας. Για αυτό το λόγο λοιπόν είναι απαραίτητο να τηρούμε τα δικαιώματα των παιδιών και να παρέχουμε με φροντίδα και αγάπη την καλύτερη πρόσβαση τους σε όλους τους απαραίτητους τομεις όπως για παράδειγμα την υγεία, την εκπαίδευση,  κλπ.

Όλη η κοινωνία αλλά και τα ίδια τα παιδιά πρέπει να αναγνωρίζουν την αξία των δικαιωμάτων τους έτσι ώστε να προστατεύονται πνευματικά και να  βελτιώνουν την προσωπικότητά τους με ερεθίσματα  που συμβάλλουν στην ομαλή ωρίμανση τους. Καταλήγουμε λοιπόν πως μια κοινωνία η οποία αναγνωρίζει την έννοια αυτή των δικαιωμάτων αποτελεί ένα παράδειγμα μιας υγιούς και εξελιγμένης κοινωνίας .

Μπορεί η παγκόσμια μέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού να είναι η 20η Νοεμβρίου, τα παιδιά όμως γιορτάζουν κάθε μέρα και αξίζουν την προσοχή όλων κάθε λεπτό.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης