ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Όπλο ή εργαλείο στα χέρια μας; από τη Φωτεινή Βασιλάκου

Εκτός από τα πλεονεκτήματα και τις υπηρεσίες που μας προσφέρει το διαδίκτυο,υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι τους οποίους πρέπει όλοι (μικροί και μεγάλοι) να γνωρίζουμε για την προστασία μας .

                                                           ΕΘΙΣΜΟΣ

 Ο πρώτος κίνδυνος είναι ο εθισμός .Ένα άτομο που περνάει πολλές ώρες την ημέρα μπροστά από μια οθόνη, συνήθως παραμελεί την υγεία του, την εμφάνιση του, δεν έχει ενδιαφέροντα, δεν διαβάζει -εάν πρόκειται για μαθητή- και δεν επικοινωνεί με τους γονείς του και τους φίλους του. Με λίγα λόγια οδηγείται στην αποξένωση.

                                                                            ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

IMG-8e35a5d51e8b2ab91e5d04b77876d05d-V (2)

Ενας ακόμα πολύ σοβαρός κίνδυνος είναι ο εκφοβισμός απέναντι σε ένα άτομο με σκοπό να του προκαλέσει ψυχολογικά προβλήματα .Ο εκφοβισμός μπορεί να αφορά άτομα με διαφορετική εθνικότητα,θρησκεία, αντιλήψεις κλπ.

                                     ΥΠΟΚΛΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ   

 Κάποιοι επιτήδειοι μπορεί να εξαπατήσουν έναν χρήστη  πείθοντας τον να δώσει προσωπικές πληροφορίες  ( π.χ   διεύθυνση, ταυτότητα, αριθμός τραπεζικού λογαριασμού) . Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να κλέψει τα στοιχεία του χρήστη και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του .

                                       ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

IMG-6cdba0d0f2369ec6f1e39843de8a4015-V (2)

 Δυστυχώς στο διαδίκτυο κάποιοι πίσω από την ανωνυμία τους προσεγγίζουν παιδιά με στόχο την σεξουαλική παρενόχληση. Δίνουν ψεύτικα στοιχεία, αρχίζουν να μιλούν με τα παιδιά,προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους για να τους αποσπάσουν πληροφορίες και για να τα πείσουν να κάνουν διάφορα πράγματα.

                                                    ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

IMG-b7eb05d24e14ecbd5b39f551685ebce1-V (2)

Όταν κάποιος χρησιμοποιεί τον υπολογιστή πολλές ώρες υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα όρασης, προβλήματα στον σκελετό, στον αυχένα, πόνους στους αγκώνες και άλλες παθήσεις.

                                        ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

 Μία ιστοσελίδα μπορεί να έχει ακατάλληλο περιεχόμενο το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει ρατσιστικά σχόλια, τυχερά παιχνίδια, πορνογραφικό υλικό και προώθηση λάθος συμπεριφορών.

 Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι το διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στη σύγχρονη ζωή. Όμως θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε με μέτρο, με σύνεση και φυσικά έχοντας ενημερωθεί προηγουμένως από τους ειδικούς για τους πιθανούς κινδύνους πού παραμονεύουν.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης