ο εθισμός στα παιχνίδια

εθισμός στο διαδικτυο

εθισμός στο διαδικτυο

Το τμήμα Α2 του 1ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης  ενημερώνει για το εθισμό του διαδικτύου και τις επιπτώσεις που αυτό προκαλεί στους νέους

Πολλοί είναι οι νέοι που παίζουν στο ελεύθερο χρόνο τους και όχι μόνο παιχνίδια στο διαδίκτυο. Τα παιχνίδια που τους αρέσουν περισσότερο είναι το «fortnite» » league of legends » αλλά και άλλα λιγότερο ή περισσότερο δημοφιλή. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι παιχνίδια δράσης και στρατηγικής με εξελιγμένα γραφικά και πολύ καλή ανάλυση που δίνουν την αίσθηση ότι η δράση εξελίσσεται σε πραγματικό χρόνο.

Αυτό πολλές φορές προκαλεί όχι μόνο το ενδιαφέρον των νέων παιδιών αλλά  και η  προσκόλλησή τους  σε αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να  έχουν ένταση,  άγχος και να εκδηλώνονται νεύρα ακόμη και τις ώρες που δεν ασχολούνται με το παιχνίδι. Παράλληλα δεν επιθυμούν να βγαίνουν έξω από το σπίτι ενώ τους φίλους τους, τους συναντούν διαδικτυακά μέσα στα παιχνίδια. Οι επιπτώσεις όμως του διαδικτύου δεν σταματούν εδώ. Σε πολλά παιχνίδια τα παιδιά βάζουν χρήματα προκειμένου να αγοράσουν παίκτες, διάφορα αντικείμενα όπως όπλα και ρουχισμό. Επιπλέον όσο περισσότερο αναπτύσσεται ο εθισμός τόσο αυξάνεται και η θέληση των παιδιών να ξοδεύουν χρήματα στα παιχνίδια.

Εμείς σαν μαθητές συμβουλεύουμε τους νέους της ηλικίας μας να ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια λιγότερες ώρες, να περνούν το χρόνο τους περισσότερο εποικοδομητικά, διαβάζοντας βιβλία, τα οποία τους βοηθάνε τόσο στην ανάπτυξη του λεξιλογίου όσο και στη διαμόρφωση της σκέψης τους αλλά επίσης τους παρακινούμε να βρίσκουν περισσότερο χρόνο για  τον εαυτό τους αλλά και για τους φίλους τους.

 

 

Σχολιάστε