Κινητά τηλέφωνα συν και πλην

Όπως κάθε τι άλλο, έτσι και το κινητό τηλέφωνο έχει και θετικές και αρνητικές επιπτώσεις στον άνθρωπο και στη κοινωνία γενικότερα. Ας δούμε πιο κάτω αναλυτικά τις αρνητικές επιπτώσεις και τα οφέλη της εμφάνισης του κινητού τηλεφώνου:
Αρνητικές συνέπειες :
• Ολέθριες συνέπειες στην υγεία όλων των χρηστών λόγω των εκπομπών ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων αλλά ακόμα περισσότερο στην υγεία μικρών παιδιών και εφήβων που ακόμα αναπτύσσονται και που δυστυχώς ξεκινούν να χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες.
• Σύμπτυξη της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας στην προσπάθεια των νέων να επικοινωνούν συντομότερα. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να αποτελέσει εμπόδιο στην σωστή αφομοίωση της ελληνικής γλώσσας και στη μετέπειτα σωστή της χρήση.
• Απουσία της συναισθηματικής έκφρασης των συνομιλητών κάνοντας έτσι την επικοινωνία ακόμα πιο ψυχρή.
• Εξαφάνιση της αλληλογραφίας μέσω ΕΛΤΑ με επιστολές ή card-postals.
Η συνεισφορά της κινητής τηλεφωνίας.
• Η άνεση και η εξοικονόμηση χρόνου που μπορεί να προσφέρει καθώς και η εξοικείωση των νέων με τα ηλεκτρονικά μέσα που θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν στην επαγγελματική τους επιδίωξη -όποια κι αν είναι αυτή- αλλά και στη διεκπεραίωση απλών καθημερινών δραστηριοτήτων.
• Η καθημερινότητά μας διευκολύνθηκε. Οι κοινωνικές σχέσεις απλοποιήθηκαν μέσω των μηνυμάτων (ευχές, πληροφορίες, τραγούδια, φωτογραφίες.) ενώ και η επαγγελματική ζωή βελτιώθηκε ( εύκολη επικοινωνία με συναδέρφους / συνεργάτες μας, πελάτες –διαδίκτυο, κ.α).
• Ο χρόνος διάφορων χρονοβόρων εργασιών ελαχιστοποιήθηκε. Εργασίες για τις οποίες θα έπρεπε να μετακινηθούμε ή να ψάξουμε για σταθερό τηλέφωνο κοινού για να εξυπηρετηθούμε, τις ολοκληρώνουμε με ένα τηλέφωνο.
• Τις δύο τελευταίες δεκαετίες, η κινητή τηλεφωνία είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κοµµάτι του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, επιδρώντας στη διαμόρφωση και την άνοδο του εθνικού εισοδήματος, στην αύξηση εταιρικών και δηµόσιων εσόδων, καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Έχει επίσης επιχειρηματικό αντίκτυπο, καθώς συµβάλλει στη βελτίωση της παραγωγικότητας, στη δημιουργία ανταγωνιστικού κλίµατος και στην υποστήριξη των εταιρικών δραστηριοτήτων.
(Τάξη-Ε)