Αξιοθαύμαστα επιτεύγματα στον τομέα της Υγείας

Αξιοθαύμαστα επιτεύγματα στον τομέα της Υγείας

Μία μεγάλη και δύσκολη χρονιά τελείωσε και μέσα στα πλαίσια της έγιναν πολλές σημαντικές ανακαλύψεις και μεγάλα άλματα στον τομέα της ιατρικής. Ωστόσο ορισμένες έρευνες ξεχωρίζουν με την αποτελεσματικότητα και την συμβολή τους στην παγκόσμια υγεία. Τα 10 σημαντικότερα ιατρικά επιτεύγματα του 2012 είναι:Θεραπεία κατά της ακμής

Η νέα μέθοδος καταπολέμησης της ακμής γίνεται με την εισαγωγή ενός αδρανούς ιού στον οργανισμό,ο οποίος καταπολεμά τα βακτήρια που ευθύνονται για τις κηλίδες στο δέρμα. Ουσιαστικά τα βακτήρια αυτοκαταστρέφονται χαρίζοντας λεία επιδερμίδα.

 

Αποκωδικοποίηση όγκων σε παιδιά

Το τριετές επιστημονικό πρόγραμμα αποκωδικοποίησης του καρκινικού γονιδιώματος στα παιδιά, αποκαλύπτει πλέον κοινά καρκινικά πρότυπα σε διαφορετικά είδη της νόσου, βοηθώντας στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.

 

Ζωή από το μηδέν

Τα βλαστοκύτταρα πρωταγωνιστούν στα σύγχρονα ιατρικά θαύματα: μάχονται με τον διαβήτη, βοηθούν παράλυτους συνανθρώπους μας να περπατήσουν, επουλώνουν τον καρδιακό ιστό έπειτα από έμφραγμα. Πλέον συμβάλλουν και στην αναγέννηση ωαρίων και σπερματοζωαρίων από το μηδέν, χάρη στη συμβολή Γιαπωνέζων επιστημόνων.

Παραγωγή ανθρώπινων μελών σε εργαστήριο
Βλαστοκύτταρα, «βιο-μηχανική» και αναγέννηση οργάνων είναι οι λέξεις – κλειδιά που ανοίγουν μία νέα πόρτα στην σύγχρονη επιστήμη.

Φάρμακο κατά του AIDS
Το Truvada αποτελεί πλέον ένα πολύ ισχυρό όπλο στην αποτροπή της μόλυνσης του οργανισμού από τον θανατηφόρο ιο.

Γονιδιακά σκουπίδια, ή γονιδιακός εγκέφαλος;
Ένα ποσοστό 98% του ανθρώπινου γονιδιώματος που δεν αντιστοιχεί σε γνωστά γονίδια θεωρούνταν μέχρι σήμερα «γενετικά σκουπίδια». Μέσα στο 2012 όμως αποδείχτηκε πως τα ασήμαντα τμήματα του DNA είναι στην πραγματικότητα ο γενετικός «εγκέφαλος», που καθορίζει το πώς και το πότε θα λειτουργήσουν τα γονίδια.

πηγή: iefimerida.gr

Σχολιάστε

Top