Η γιορτή της 17 Νοέμβρη

Η γιορτή της 17  Νοέμβρη

Το 24ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας, διοργάνωσε τη γιορτή της 17 Νοέμβρη. Η Ε΄ και η Δ΄ τάξη τραγούδησαν, είπαν ποιήματα και έπαιξαν σκετς.

Η τάξη μας έκανε ένα σκετς και είπαμε διάφορα ποιήματα. Μέσα σ’ αυτά ήταν το ποίημα «Κοίτα με στα μάτια», «Το Πολυτεχνείο» και «1.040 Χιλιόκυκλοι». Επίσης τραγουδήσαμε διάφορα τραγούδια με τη βοήθεια του δασκάλου μας στη μουσική αλλά και με την συμμετοχή των παιδιών της Στ΄ τάξης που έπαιζαν ωραία όργανα. Στη διάρκεια της γιορτής, οι δάσκαλοι μας άνοιξαν τον βιντεoπροβολέα και μας έδειξαν την παρουσίαση του Πολυτεχνείου.

Αυτή η γιορτή μιλάει για την αντίσταση των φοιτητών και τις νεολαίας εναντίον τις δικτατορίας, ορισμένων στρατιωτικών κατάργησαν την ελευθερία και τη δημοκρατία των πολιτών. Σκότωσαν φοιτητές που ήτανε πάνω στα κάγκελα του πολυτεχνείου αλλά και πολλούς άλλους που έστειλαν στις φυλακές και στις εξορίες. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους της δικτατορίας.

Μέσα από αυτή τη γιορτή μάθαμε πως πόνεσαν και αγωνίστηκαν κάποιοι άνθρωποι για να πέσει κάτω η χούντα και να απολαμβάνουμε το δικαίωμα της ελευθερίας.

Ευαγγελία Κιουτσούκωστα και Κορίνα Πρασίνη

Σχολιάστε

Top