Σχετικά με το 3ο τεύχος

nano-for-slider

Το τρίτο και τελευταίο τεύχος του περιοδικού μας περιέχει μια σπουδαία συνέντευξη με την κ. Αρετή Μούρκα, επιστήμονα της νανοτεχνολογίας, που μέσω του προγράμματος «The Τipping point» μας μίλησε για την επιστήμη της και την δουλειά της!

Η κ. Αρετή Μούρκα, είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου του St. Andrews (Ηνωμένο Βασίλειο),  με ειδίκευση στην νανοτεχνολογία. Η επιστήμονας εργάζεται στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ ), που αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας, με 9 ερευνητικά Ινστιτούτα και 3 Ειδικές Δομές που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται σε 8 πόλεις της Ελλάδας. Έδρα της: η Πάτρα.

Θα βρείτε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις από την συνέντευξη και στα δύο τεύχη :
3ο ΤΕΥΧΟΣ-ΣΤ1
3ο ΤΕΥΧΟΣ-ΣΤ2

Στα παιδιά έκανε μεγάλη εντύπωση η τάξη μεγέθους της νανοτεχνολογίας. Έτσι όταν η επιστήμονας μας έδειξε ένα βίντεο με την τεχνική σχεδίασης ενός κάστρου στη μύτη ενός μολυβιού, σε πολύ πολύ πολύ μικρή κλίμακα, μπήκαμε για λίγο στη θέση της και φανταστήκαμε τι θα φτιάχναμε εμείς στη μύτη ενός μολυβιού! Οι απαντήσεις των παιδιών είναι στα παραπάνω τεύχη!

Στο μάθημα της Πληροφορικής επίσης, είχαμε μια εκτεταμένη συζήτηση για τα fake news. Αφού συζητήσαμε αρκετά, είδαμε και ένα βίντεο στο οποίο αναφέρονται οι τρόποι αναγνώρισης των fake news. Μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Επίσης παίξαμε και ένα παιχνίδι για να εμπεδώσουμε τους παραπάνω τρόπους αναγνώρισης των fake news. Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να παίξετε.


Μετάβαση στο scratch.mit.edu.

Τέλος δημιουργήσαμε τα δικά μας fake news! Προσέξτε μην ξεγελαστείτε!!

 

Top