Χρόνια πολλά σε κάθε μαμά και για κάθε μέρα!!!

mom-i-love-you

mom-i-love-you

Για τις νέες μαμάδες αλλά και τις μαμάδες όλων μας !

Ο ρόλος της μητέρας έχει άγχος, όσο δεν έχει καμία άλλη δουλειά. Έχει δυνατά, έντονα και συχνά αλληλοσυγκρουόμενα ή εκ διαμέτρου αντίθετα συναισθήματα όλη την ημέρα! Η χαρά και η λύπη εναλλάσσονται συχνά. Έχει αγάπη. Σε μεγέθη που δεν μετριούνται αλλά ούτε και υπολογίζονται με χρήματα. Και αυτή η αγάπη μένει στο τέλος στις αναμνήσεις όλων των «συνεργατών» της.
Ας είναι μια απλή κάρτα ή ένα λουλούδι ο τρόπος που θα επιλέξουμε και πάλι να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για μια ημέρα τον χρόνο, στην γιορτή της μητέρας. Αλλά ας είναι και μια αγκαλιά με κάθε ευκαιρία, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, σε κάθε μαμά.
Τους χρωστάμε τα πάντα για αυτή την δυσκολότερη αλλά και πιο όμορφη «δουλειά» του κόσμου! Τα φιλιά και οι αγκαλιές σας είναι μια δύναμη της φύσης πολύ πιο ισχυρή από όσο φαντάζεστε.
Στην χημεία της αγάπης μας η φύση έχει προβλέψει ώστε μια μαμά και τα παιδιά της να είναι δεμένα από την πρώτη στιγμή. Σκεφτείτε ότι ένα μονοκύτταρο έμβρυο χωρίζεται μόνο πενήντα φορές πριν γίνει ένα άτομο που αποτελείται από εκατό τρισεκατομμύρια κύτταρα, περισσότερα δηλαδή από τα αστέρια του γαλαξία μας. Και μόλις γεννηθεί, όλα τα κύτταρα τα δικά σας και τα δικά του συγχρονίζονται κρυφά με σκοπό να δημιουργήσουν αυτή την απίστευτη σχέση ανάμεσά σας. Επιπλέον, το χαμόγελό του, όπως η μυρωδιά του, σας κινητοποιεί να φροντίσετε το παιδί σας, η αγάπη μεγαλώνει γερά παιδιά .
Θυμηθείτε ότι αυτό που κάνετε είναι να χτίζετε μια σχέση στην οποία τόσο εσείς όσο και το παιδί σας θα καταφεύγετε για να βρείτε ασφάλεια και παρηγοριά για πολλά πολλά χρόνια.

Δεν είναι απλά μια δουλειά είναι η πιο σημαντική δουλειά στον κόσμο!
Οι απαιτήσεις είναι πολύ εκτεταμένες:
1. Κινητικότητα!
2. Να δουλεύεις όρθιος την περισσότερη ώρα αν όχι όλη την ώρα και να διαθέτεις υψηλό επίπεδο αντοχής! Από 135 ώρες την εβδομάδα … και βάλε!
3. Δεν υπάρχουν διαλείμματα και αυτό είναι απόλυτα νόμιμο!
4. Γεύματα μόνο αφότου ο συνεργάτης σας έχει τελειώσει το δικό του!
5. Προϋποθέτει υψηλές ικανότητες διαπραγμάτευσης και διαπροσωπικών σχέσεων!
6. Θέλει πτυχίο Ιατρικής, Οικονομικών και .. Μαγειρικής! Να μπορείς να φοράς πολλά «καπέλα» στην διάρκεια της ημέρας!
7. Θέλει συνεχή προσήλωση και θέληση!
8. Να μένεις συχνά με τον συνεργάτη σου όλη την νύχτα!
9. Ικανότητα να δουλεύεις σε ένα χαοτικό περιβάλλον.
10. Αν έχεις ζωή, θα πρέπει να την ξεχάσεις.
11. Διακοπές (Πάσχα, Χριστούγεννα κλπ) το φορτίο της δουλειάς ανεβαίνει παραπάνω… και αυτό είναι απαίτηση!

Άννα Καπλάνη

Γ΄ Υγείας & Πρόνοιας

Σχολιάστε

Top