Το χριστουγεννιάτικο γλυκό της Γωγώς
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το αγαπημένο μου χριστουγεννάτικο γλυκό:
ΥΛΙΚΑ:
Για την βάση:
2 πακέτα σαβουαγιάρ
Σ΄ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά τα παρακάτω υλικά:
2 φλιτζάνια γάλα
6 κουταλιές σούπας κακάο
3 κουταλιές σούπας νες καφέ
Βουτάμε γρήγορα τα σαβουαγιάρ στο μίγμα που ετοιμάσαμε και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ.
Για την κρέμα:
2 κουτάκια σαντιγύ Μόρφατ
200γρ. άχνη ζάχαρη
2/3 Βιτάμ
4 κρόκους αυγών (αν δεν σας αρέσουν τα αυγά,μπορείτε να βάλετε μόνο 2 κρόκους)
Χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.Στρώνουμε την κρέμα πάνω στα σαβουαγιάρ και βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει.
Για την καραμέλα:
1 φλυτζάνι ζάχαρη
αμύγδαλα (προαιρετικά)
Καίμε τη ζάχαρη πάνω στη φωτιά να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, μετά ρίχνουμε μέσα και τα αμύγδαλα να ενσωματωθούν με την καραμέλα και απευθείας τα αδειάζουμε σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε την καραμέλα μας να κρυώσει, τη σπάμε σε κομμάτια και στολίζουμε το γλυκό μας.
Καλή επιτυχία και γλυκά καλά Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σας.
Γεωργία Τερζόγλου
Γ Πληροφορικής
1 σχόλιο στο Το χριστουγεννιάτικο γλυκό της Γωγώς
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
ΜΠΡΑΒΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ!!