Από τα χεράκια της Ελενίτσας
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ
Υλικά για το παντεσπάνι:
- 4 αυγά
- 3 φλυτζανάκια του καφέ σπορέλαιο
- 4 φλυτζανάκια του καφέ γάλα
- 7 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη
- 10 φλυτζανάκια του καφέ αλεύρι
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 βανίλια
Υλικά για το σιρόπι:
- 125γρ. κουβερτούρα
- 3 φλυτζάνες του τσαγιού νερό
- 2 φλυτζάνες του τσαγιού άχνη ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού Βιτάμ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, το σπορέλαιο, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν, τη βανίλια. Το ψήνουμε στους 180 C για 45′. Για το σιρόπι βράζουμε το νερό με την άχνη και το βούτυρο για 10′, στο τέλος ρίχνουμε την κουβερτούρα. Σιροπιάζουμε το γλυκό αφού κρυώσει με το ζεστό σιρόπι.Όταν κρυώσει το γλυκό το πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
ΜΟΥΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΗΛΑ
Υλικά:
- 4 μεγάλα πράσινα μήλα, καλά τριμμένα
- 1 ποτήρι νερό
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ζελέ (κατά προτίμηση μήλο)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μήλα με το νερό και τη ζάχαρη για 20′. Φτιάχνουμε χωριστά το ζελέ,το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπωλ ή σε ατομικά μπωλ. Τα αφήνουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία
Ελενίτσα Ελευθεριάδου
Β Οικονομίας & Διοίκησης
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.