Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες;;!

aliki_cover

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

Γίνονται 50 – 60 κομμάτια

Χρόνος προετοιμασίας: 20′

Χρόνος ψησίματος: 30′

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα μαγειρικό λίπος
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • λίγη βανίλια
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα και καβουρντισμένα
  • 4 – 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ανθόνερο (προαιρετικά)
  • ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπήστε τα δυο βούτυρα μαζί με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ, να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Ρίξτε 2 κούπες αλεύρι, τη βανίλια και τα αμύγδαλα. Ζυμώστε ελαφρά, ρίχνοντας όσο αλεύρι χρειασθεί, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Προσοχή, μην την παραζυμώσετε γιατί τότε οι κουραμπιέδες θα γίνουν σφιχτοί και όχι αφράτοι. Πλάστε μισοφέγγαρα ή κόψτε με κουπ – πατ αστεράκια ή άλλα σχέδια κι αραδιάστε τα σε λαμαρίνα. Ψήστε τους κουραμπιέδες στους 175 C 30′ περίπου, να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις βγουν από το φούρνο, βγάλτε τους με προσοχή επάνω σε λαδόχαρτο πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη. Αν θέλετε, ραντίστε τους με λίγο ανθόνερο. Με ένα μεγάλο σουρωτήρι κοσκινίστε άφθονη άχνη ζάχαρη και καλύψτε τους εντελώς. Όταν κρυώσουν, βάλτε τους σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία και

Καλά Χριστούγεννα

Ελένη Τερνίτση

Β  Υπαλλήλων Διοίκησης

Σχολιάστε

Top