Συνταγή για το πιο απολαυστικό και δροσερό Τζισκεικ!!
ΑΤΟΜΑ: 12+
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΣΗ, ΑΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΗ, ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ (ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΥΡΕΞ Η ΜΙΣΗ) !
Υλικά:
- 2 Πακέτα Μπισκότα DIGESTIVE (περίπου 400 gr.)
- 1 τυρί κρεμά – 30gr
- 200 gr βουτυρο (την πλακά- το σκληρό)
- 1 πακέτο Garnie (και τα δυο φακελάκια)
- 2 φακελάκια ζελέ ανανά
- 2 βανίλιες (σκόνη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- 1. Ετοιμάζουμε τον ζελέ – συμφώνα με τις οδηγίες του κουτιού του – και τον βάζουμε στον ψυγείο, μέχρι να βαρύνει (όχι να πήξει)- μέχρι να ετοιμάζουμε να υπόλοιπα.
- Σπάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη ( αν θέλει κάποιος μπορεί να τα βάλει και στο μπλέντερ). Λιώνουμε το βουτυρο και περιχύνουμε τα μπισκότα. Τα ανακατεύουμε το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί (να γίνει σαν πυλός) και το απλώνουμε στο κάτω μέρος του ταψιού. Με την βοήθεια ενός ποτηριού το πατάμε, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα και να έχει παντού το ίδιο ύψος.
- Στον κάδο του μίξερ, φτιάχνουμε το Garnie, συμφώνα με τις οδηγίες, προσθέτουμε το τυρί κρεμά και τις βανίλιες, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Βγάζουμε τον ζελέ από το ψυγείο (να έχει βαρύνει λίγο, όχι να πήξει) και τον προσθέτουμε σίγα- σίγα στο κάδο του μίξερ, ενώ χτυπάμε με το μίξερ. (Μπορεί να χρειαστεί η μεταφορά του περιεχομένου του κάδου σε άλλο- μεγαλύτερο μπολ, και η χρήση μίξερ χειρός). Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί!
- Ρίχνουμε της κρεμά πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο, μέχρι να πήξει.
- Αφού πήξει σερβίρετε το είτε σκέτο, είτα με μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα!
Στέλιος Γωνιωτακης – Β4