Συνέντευξη με την κ. Γεωργίου-Αποστολίδου Αργυρώ

ΑΠΟ: ΧΑΤΖΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - Μαρ• 22•15

100_7537Πριν από λίγες ημέρες  πήραμε συνέντευξη από την κ. Αργυρούλα  Γεωργίου Αποστολίδου, την σκηνοθέτη και  συγγραφέα πολλών παραστάσεων που ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα των διαφόρων σχολείων και θεατρικών ομάδων της πόλης μας.

Τη ρωτήσαμε για το θέατρο και για τη θέση που αυτό  κατέχει στην ζωή της , καθώς  επίσης  για    την   παράσταση που ανεβάζει αυτόν τον καιρό  .Παράλληλα ,  εξέφρασαν την άποψή τους για την παράσταση  και κάποιοι από τους ηθοποιούς που συμμετέχουν  σε  αυτή .

-Κυρία Αποστολίδου, τι σημαίνει για εσάς το θέατρο;

« Το θέατρο για μένα σημαίνει αλήθεια, κριτική σκέψη , ψυχαγωγία, κατάκτηση σωματικού ελέγχου, αυτοπειθαρχία, συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας των ομαδικών δημιουργιών, στοχασμός ,βίωση ,πίστη, εκτίμηση των άλλων,δρόμο  προς την αυτογνωσία , γιατί τίποτα στο θέατρο δεν γίνεται,  για να γίνει, γίνεται, για να δικαιολογηθούν τα πάντα μέσα μας»

-Ποια είναι η θέση του στη ζωή σας;

«Είναι σαν καταφύγιο,  που κάθε φορά που ανοίγω την πόρτα του,  έχω την καλή τύχη να συναντιέμαι με ψυχές  που  μαζί τους ψάχνω και ανακαλύπτω πολύχρωμες  και  πολυμελωδικές  εκφράσεις».

-Πόσο δύσκολο είναι να περάσετε στα παιδιά, πράγμα  με  το  οποίο   ξέρω ότι ασχολείστε ,   το μήνυμα του θεάτρου  και να  τα  βοηθήσετε  να  ξεδιπλώσουν το ταλέντο  τους ;

«Καθόλου δύσκολο . Τα παιδιά  έχουν ένστικτο  και  πολύ   νωρίς καταλαβαίνουν αυτόν που μιλάει με αλήθειες . Τον εμπιστεύονται τόσο ,   ώστε να αφεθούν στα χέρια του και να  συνταξιδέψουν  μαζί του».

Τώρα μπορείτε  να  μας μιλήσετε  και  για το έργο  σας  » Σβήσε την οθόνη και  βγες  στης  φαντασίας το  μπαλκόνι» ;  Ποιο είναι το θέμα του έργου και από πού το εμπνευστήκατε  ;

«Το θέμα είναι η απομόνωση του ανθρώπου μπροστά  σε έναν  υπολογιστή  και η απομάκρυνσή  του απ’ τη δημιουργία και θεραπευτική   φαντασία.Το εμπνεύστηκα  τη   στιγμή  που είχα ανάγκη να δουλέψουν το μυαλό και η ψυχή μου ,  ώστε να βρουν τρόπους να κρατήσουν ζωντανό  και αληθινό  το  αγαπημένο  πρόσωπο  που έχασα αιφνίδια ,  τον αγαπημένο  όλων μας ,  Κύριο  Βαγγέλη»

-Πότε ανέβηκε πρώτη  φορά και από ποιους ;

«Ανέβηκε τον Ιούνιο του 2014 από μαθητές του 2ου   Δημοτικού   Σχολείου  Άργους  Ορεστικού  .

-Ποιοι είναι οι συντελεστές της παράστασης ;

«Όλοι όσοι το αγάπησαν και το πίστεψαν  είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να το στηρίζουν και τεχνικά   και συναισθηματικά και προς μεγάλη μου ικανοποίηση είναι κοντά όλοι οι γονείς των παιδιών»

-Ποιο πιστεύετε  ότι θα είναι το μέλλον του  έργου  ;

«Δεν μπορώ  να ξέρω. Αρκούμαι σε αυτά που ζήσαμε .

-Σας ευχαριστώ  πολύ!!!

-Σας ευχαριστώ   εγώ  πάρα πολύ!!!

Συνέντευξη  από  την κ.  Αργυρώ-Ρούλα του  Βαγγέλη   Αποστολίδη

Ρωτήσαμε και τα παιδιά τι όφελος είχαν  από αυτήν την παράσταση και από τη συνεργασία τους  με την κ.  Αργυρούλα. Μας  απάντησαν :

«Κερδίσαμε ψυχικά πράγματα και όχι υλικά ,  δηλαδή   μαθαίναμε θέατρο και παίρναμε  αγάπη από την κ. Αργυρούλα. Μάθαμε επίσης να συνεργαζόμαστε  όλοι μαζί  και σαν μια ομάδα να καταλαβαίνει  ο ένας τον άλλον»

Ειρήνη    &  Δήμητρα  ,  12 ετών.

«Παίρνουμε παράδειγμα για το πώς θα συνεχίσουμε στη ζωή μας και δίνουμε και εμείς ένα παράδειγμα για τη  χρήση του υπολογιστή  και της φαντασίας»

Γιώργος , 12 ετών.

«Η κ. Αργυρούλα μας δίνει και έχει βγάλει πολλά πράγματα από την καρδιά της  και προσπαθούμε να βγάλουμε και εμείς τα ίδια, έβγαλε πολλά   συναισθήματα ,  τα οποία μάθαμε να εκδηλώνουμε  ως  ομάδα»

Γεωργία ,  11 ετών.

«Δεν το  κάνουμε για   δόξα ,  αλλά  για να χαρούμε και να δώσουμε χαρά »

Πάνος ,  12 ετών.

«Επειδή  παίζω και εγώ   ο ίδιος,  πιστεύω ότι όλα τα παραπάνω είναι  ολόσωστα  . Αγαπάω τόσο πολύ την κ. Αργυρούλα ,  για ό,τι μας  δείχνει είτε αυτό  είναι θυμός  είτε   αγάπη, ντροπή  ή  λύπη . Θα την αγαπάω για ΠΑΝΤΑ!!!!!!!

Θεοφάνης ,  14 ετών

 ΘΕΟΦΑΝΗΣ Τ.

Σχολιάστε

Top