ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ

Screenshot_556

 ΥΛΙΚΑ                                   

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ (ΓΑΛΑΚΤΟΣ)

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

280 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ : ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ, ΣΟΚΟΛΑΤΑ

 ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΠΛΑΣΤΗΣ, ΤΑΨΙ ΦΟΥΡΝΟΥ, ΚΟΥΠΑΤ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΙΑΣ ΣΑΣ,ΜΕΜΒΡΑΝΗ, ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις έχει ξεπαγώσει ανακατεύουμε το  βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να είναι ομογενές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη. Αφού την πλάσουμε λίγο την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Screenshot_543Ανοίγουμε το φύλλο με έναν πλάστη. Ανοίγουμε στο πάχος που μας ενδιαφέρει  αφού τα μπισκότα μας δεν φουσκώνουν. Εάν το ζυμάρι κολλάει στον πλάστη αλευρώνουμε την επιφάνεια του και πλάθουμε.

Screenshot_544

Κόβουμε με κουπάτ ή ακόμα και με ένα ποτήρι στο σχήμα που μας ενδιαφέρει. Το ζυμάρι που περισσεύει το ξαναπλάθουμε και το ξανακόβουμε μέχρι να τελειώσει. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Screenshot_545Ψήνουμε τα κουλούρια μας στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 20-30 λεπτά ανάλογα με το πάχος των μπισκότων μας.

Screenshot_547Με ένα κουταλάκι και με ελάχιστο νερό «κολλάμε» τη ζαχαρόπαστα πάνω στα μπισκότα. Συνεχίζουμε με σοκολάτα να διακοσμούμε ανάλογα με το τι με ενδιαφέρει να φτιάξουμε!!!

TIPS

  • Eπιλέγουμε ζάχαρη άχνη διότι δίνει καλύτερο αποτέλεσμα στην γεύση και είναι πιο εύκολο το ζύμωμα . Εάν δεν έχετε όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονική ζάχαρη.
  • Εάν η ζύμη είναι πολύ λιπαρή προσθέτουμε και επιπλέον αλεύρι.
  •  Εάν η ζύμη μου «κορδάρει» τότε την πλάθουμε προσεκτικά βάζοντας λίγο βούτυρο
  • Εάν δεν θέλουμε να έχει έντονη γεύση βουτύρου επιλέγουμε να βάλουμε λίγη μαργαρίνη.
  •  Εάν βάλουμε πολύ ζαχαρόπαστα μειώνουμε τη ζάχαρη στα μπισκότα. Εάν τα θέλουμε πολύ γλυκά την αυξάνουμε.
  • Για να ανοίξουμε ζαχαρόπαστα  την μαλακώνουμε λίγο με το χέρι σαν πλαστελίνη.
  • Κόβουμε τη ζαχαρόπαστα με κουπάτ σε διάφορα σχήματα. Προσέχουμε όταν τελειώνουμε να τυλίγουμε τα κομμάτια σε μεμβράνη για να μην σκληρύνει.
  • Η ζαχαρόπαστα μπορεί να διατηρηθεί στη μεμβράνη για πάρα πολύ καιρό.
  • Για να κολλήσουμε τη ζαχαρόπαστα χρησιμοποιούμε ελάχιστο νερό αλλιώς καταστρέφετε η υφή της.

Screenshot_548

Screenshot_549

Screenshot_550

Τυλίγουμε τα μπισκότα μας ή τα τοποθετούμε σε διάφανα σακουλάκια. Χρησιμοποιούμε κορδέλες ή ό,τι άλλο μας  αρέσει για τα πεντανόστιμα κεράσματα μας!!!

Screenshot_552Μπορούμε να φτιάξουμε κεράσματα για βαφτίσεις, γενέθλια και άλλες εκδηλώσεις  όπως το σχολικό bazaar μας!!! Τα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για πολύ καιρό.

Screenshot_553

Screenshot_554

Screenshot_555

Υπάρχουν διάφορες συνταγές και παραλλαγές της, ανάλογα την γεύση που θέλουμε να πετύχουμε. Εμείς επιλέξαμε συνταγή με λίγα υλικά που συνήθως υπάρχουν σε όλα τα σπίτια.

Γεωργία Αναστοπούλου – Μαθηματικός Τμήματος Ένταξης

2ο Γυμνάσιο Ελληνικού-«Έλλη Αλεξίου»

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης