gaming!! από τον Γιώργο Μελισσουργό Γ2

ΑΠΟ: 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - Απρ• 05•15

 f5

Μετά από πρόταση της υπεύθυνης καθηγήτριας της σχολικής εφημερίδας, που πρότεινε να λύσουμε τις απορίες της σχετικά με το gaming (βιντεοπαιχνιδια), γράφω μερικές σκέψεις μου.

Είμαι μεγάλος fan των βιντεοπαιχνιδιών και λατρεύω να περνάω το μεσημεράκι μου όταν βαριέμαι με φιλους (που ξερω προσωπικά) παιχνιδάκια.

Βήμα 1) Ανοίγω PC…

Βήμα 2) Συνδέω ακουστικά-μικρόφωνο (για την επικοινωνία).

Bήμα 3) Ανοίγω το game.

Βήμα 4) ξεκινάμε να παιζουμε το παιχνιδι που μας αρέσει και περνάμε καλά.

 

Όλα αυτά έχουν τα καλά τους, φυσικά όμως πρέπει να υπάρχει ένα όριο (σκεφτείτε ότι το λέω εγώ, άρα όλοι μπορούν να κρατούν όριο). Ξέρω είναι αρκετά δύσκολο όταν παίζεις με παρέα ένα παιχνίδι που σου αρέσει αλλά τι να κάνουμε, γιατί αλλιώς κάνετε κακό στην υγεία σας. Το καλό είναι ότι εγώ δεν αντέχω ΠΟΛΛΗ ώρα στο PC (σε σχέση με φίλους μου, πάντα  τους έλεγα ότι παίζουμε πολλή ώρα και μου έλεγαν  «σιγά καλέ»). Αυτό είναι πολύ κακό, να μην κουράζεστε  με games. Βασικά ξέρετε ότι άμα δεν υπήρχε η περίπτωση εθισμού τα games είναι καλύτερα από την τηλεόραση… και γιατί αυτό θα αναρωτιέστε, γιατί όταν παίζεις ο εγκέφαλος δρα μέσα σου (σε πολύ μικρά ποσοστά φυσικά),  αλλά η τηλεόραση από την άλλη δίνει στον εγκέφαλο σου όλες τις πληροφορίες έτοιμες άρα ο εγκέφαλος δεν καταβάλλει  αξιόλογη προσπάθεια στο να καταλάβει τι συμβαίνει. Βλέπετε ότι το gaming δεν είναι έτσι όπως το λένε όλοι, εθισμός, καταστρέφει την ζωή σου κτλ, όσο κρατάτε όριο δεν πρόκειται να πάθετε τίποτα απολύτως και μπορείτε να περνάτε καλά. (Pro tip. Φυσικά ανά μια ώρα κάντε ένα διάλλειμα, κουνήστε το σώμα σας για 10 λεπτά περίπου και μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι την επόμενη ώρα).

Σχολιάστε

Top