Πανεύκολα brownies

brownies

Από τη Μαρία Καζατζή

Μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή για αφράτα brownies που θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους

ΥΛΙΚΑ

225 γρ. σοκολάτα

170 γρ. βούτυρο, λιωμένο

250 γρ. ζάχαρη

1 ,2 αβγά

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30 γρ. κακάο

Βούτυρο και κακάο για την προετοιμασία του ταψιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Προετοιμάζουμε το ταψί: το βουτυρώνουμε και το καλύπτουμε με κακάο για να μην κολλήσει το γλυκό μας. Δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να μην έχει «λευκά υπολείμματα». Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και καλύπτουμε τη βάση του.

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια.

Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και κρατάμε την άλλη μισή στην άκρη για να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα – ένα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ξανοίξει το χρώμα του.

  1. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα (προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστή για να μη μαγειρευτούν τα αβγά) και χτυπάμε με μίξερ χειρός
  2. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι, το κακάο και λίγο αλάτι.
  3. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ενσωματώσουμε τα στέρεα υλικά, προσέχοντας να μην το παρακάνουμε στο ανακάτεμα έτσι ώστε να μην αποκτήσει τα brownies υφή κέικ.
  4. Προσθέτουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύουμε και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.

Ψήνουμε για 16-18 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης