Ένα χριστουγεννιάτικο κείμενο

Ένα χριστουγεννιάτικο κείμενο: Μια Χριστουγεννιάτικη ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους

Κακά τα ψέματα. Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο ή να διαφωνήσει. Προσωπικά, δεν μπορώ να πω ότι το απολαμβάνω. Χριστούγεννα για μένα είναι η ένωση των ανθρώπων, η αγάπη που δίνουμε ο ένας στον άλλο. Είναι η περίοδος που θα ξαναέρθεις κοντά με τους δικούς σου ανθρώπους, με τους φίλους σου ή γενικότερα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Θα μου πεις, γιατί δεν το κάνουμε μια άλλη μέρα. Η αιτία υπάρχει. Όμως τα Χριστούγεννα είναι η αφορμή.

Δυστυχώς φέτος, δεν θα έχουμε αυτή την ευκαιρία. Άλλωστε, πώς να χαρείς τα φωτάκια, τα στολίδια, τα δώρα, χωρίς τα αγαπημένα σου πρόσωπα; Όλα αυτά δεν έχουν καμιά αξία από μόνα τους. Κουβαλούν την χαρά που νιώθουν και μεταδίδουν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται μαζί.

Όμως, όπως λέω πάντα και το πιστεύω με όλη μου την καρδιά, πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα (συγγνώμη) θετικά. Πρέπει να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο. Εξάλλου, ένα ποτήρι που είναι γεμάτο μέχρι τη μέση είναι πάντα μισογεμάτο. Ποτέ δεν θα είναι μισοάδειο από την στιγμή που έχει κάτι μέσα. Αυτή την χρονιά, έχουμε την δυνατότητα να έρθουμε κοντά με τις οικογένειές μας και να στείλουμε όλη μας την αγάπη στους συγγενείς μας που είναι μόνοι.

Ως προς τους υπόλοιπους ανθρώπους, ένας τρόπος να τους δείξουμε την αγάπη μας και ας πούμε να τους κάνουμε ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο, είναι να μείνουμε σπίτι. Το ξέρω ότι είναι κάτι εύκολο στα λόγια και δύσκολο στην πράξη, όμως είναι κάτι που το περνάμε όλοι μας και μπορούμε να το ξεπεράσουμε!

Καλά Χριστούγεννα!

Μαρία Παπαδοπούλου Γ’5

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης