eTwinning «join in ART, enJOY yourself» 2018-19

eTwinning-Logo

Από τον Οκτώβριο 2018, στο τμήμα 2 του Νηπιαγωγείου μας  ξεκίνησε ένα έργο eTwinning που είναι ένα ταξίδι συνεργασίας με ελληνικά κι ευρωπαϊκά σχολεία. Το eTwinning, είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Αποτελείται από μια πλατφόρμα όπου μπορούν να εργάζονται τα σχολεία των συμμετεχόντων ευρωπαϊκών χωρών, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας μάθησης.

Επιλέξαμε να ασχοληθούμε με την τέχνη (αρχαία και σύγχρονη). Κάθε συνεργαζόμενο σχολείο παρουσίασε ένα χαρακτηριστικό έργο τέχνης από την αρχαία εποχή κι ένα από τη σύγχρονη. Σκοπός του project «join in ART, enJOY yourself» είναι να γίνει ανταλλαγή γνώσεων και να συνεργαστούμε μαθητές και δάσκαλοι, ώστε να πραγματοποιηθεί μια διαδρομή απόλυτης συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων και τεχνικών πάνω στην τέχνη.

Το logo του έργου μας δημιουργήθηκε μετά από συνεργατική δράση όλων των σχολείων που συμμετέχουν, όπου οι μαθητές από κάθε σχολείο, πρόσθεσαν τη δική τους ζωγραφιά:

join in art enjoy yourself

Ξεκινήσαμε με τα inspirations, (εμπνεύσεις) όπου εμπνεόμενοι από τα χρώματα της σημαίας των συνεργατών-χωρών, δημιουργήσαμε έργα τέχνης ποικίλου περιεχομένου και τα στείλαμε ταχυδρομικώς στην ανάλογη χώρα. Εμείς στείλαμε στα δυο συνεργαζόμενα σχολεία της Τουρκίας δημιουργίες μας  σε κόκκινο και άσπρο:

IMG_20190130_112303        IMG_20181114_105755

Στείλαμε στα συνεργαζόμενα σχολεία της Ελλάδας, έργα των παιδιών εμπνευσμένα από άσπρο και μπλε:

χιονισμένο έλατο              Φολέγανδρος

Εμπνευστήκαμε από τη σημαία της Ιταλίας και στείλαμε τα “ρόδια’, και στα σχολεία της Ισπανίας στείλαμε την “έκρηξη του ήλιου” και το “φθινόπωρο στο δάσος’:

IMG_20190118_124016                       IMG_20190129_104326  IMG_20181120_093645

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εμπνεύσεις από τα χρώματα της σημαίας των συνεργαζόμενων κρατών, που στείλαμε ταχυδρομικώς αλλά και που λάβαμε!

[video https://www.youtube.com/watch?v=OqXr4jWLTCo&t=38s Inspirations from the colours of our colleagues' flags]

Σχολιάστε

Top