ACTION AID – ΔΡΑΣΗ

Η Action Aid είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση, με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας. Ιδρύθηκε το 1972 από τους Cecil Jackson-Cole στην Μεγάλη Βρετανία. Αρχικά, ήταν μια καθαρά φιλανθρωπική οργάνωση που πρόσφερε υλικά αγαθά σε άτομα που είχαν ανάγκη. Επίσης εξασφάλιζε την εκπαίδευση σε παιδιά που δεν μπορούσαν να μορφωθούν.

Αργότερα, καθώς τα προβλήματα της φτώχειας και της ανισότητας δεν λύνονταν, χρειάστηκε το πρόβλημα να καταπολεμηθεί πιο ριζικά. Το 1991, η Action Aid έγινε σύμβουλος του ΟΗΕ σε θέματα παγκόσμιας ανάπτυξης. Απέκτησε πολλά τοπικά γραφεία σε αρκετές χώρες του κόσμου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η Action Aid International, η οποία έχει έδρα το Γιοχάνεσμουργκ στη Νότια Αφρική. Σήμερα η Action Aid International(AAI) αποτελεί μία φιλανθρωπική οργάνωση, που έχει διακριθεί σε παγκόσμια κλίμακα για την βοήθεια που έχει προσφέρει παγκοσμίως.

Κάθε χρόνο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ολόκληρης της σχολικής κοινότητας, πάνω σε θέματα της Ενεργής Πολιτειότητας, η Action Aid προσπαθεί να ενώσει τις φωνές εκπαιδευτικών και μαθητών για έναν πιο δίκαιο και βιώσιμο κόσμο. Στο κέντρο της φετινής θεματικής μπαίνουν 2 από τους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης, ο στόχος 1 για τη Μηδενική Φτώχεια και ο Στόχος 2 για τη Μηδενική Πείνα, εστιάζοντας στο ζήτημα της Διατροφικής Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης 2024, διοργανώθηκε  για πρώτη φορά Μαθητικός Διαγωνισμός Αφίσας με θέμα τη Διατροφική Δικαιοσύνη. Στον διαγωνισμό μπορούσαν να συμμετάσχουν σχολεία από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες που έχουν συμμετάσχει στη δράση και έχουν δημιουργήσει μία αφίσα. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχτούν οι αφίσες, αλλά και οι επιπλέον δράσεις των σχολείων και να ακουστούν ακόμα πιο δυνατά οι φωνές των μαθητών και των μαθητριών πάνω στο ζήτημα της Διατροφικής Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας δράσης της Action Aid, τα τμήματα της Α’ τάξης του σχολείου μας, κατά τη διάρκεια του μήνα Απριλίου, ενημερώθηκαν, συζήτησαν, πρότειναν συνθήματα για την Διατροφική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένοι μαθητές δημιούργησαν αφίσες για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Γιώργος Παπαγεωργίου Α2

17140559928081714055992855 (1)1714055992869

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης