THE AUTOBIOGRAPHY OF A CYCLADIC IDOL

Επιτέλους!!

Έχουμε την ευκαιρία να δούμε κάποια από τα έργα των μαθητών της Γ΄ Τάξης, στο πλαίσιο του Project «Biography of a Cycladic Idol«που ξεκίνησε στο μάθημα των Αγγλικών την περσυνή χρονιά (Σχ.Έτος 2019-2020) και δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. Έμπνευση του Project ήταν η εκδρομή των μαθητών στο Κουφονήσι και η συνάντησή τους με την ομάδα των αρχαιολόγων που έκανε τις ανασκαφές στην τοποθεσία Δασκαλιό στην Κέρο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν στα Αγγλικά με τον Βρετανό καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας Lord Colin Renfrew, τo Dr. Michael Boyd και την κα Ειρήνη Λεγάκη, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και να μάθουν για την υπέροχη ιστορία αυτών των καταπληκτικών δειγμάτων της παγκοσμίως γνωστής Κυκλαδικής τέχνης.

Τα παιδιά λοιπόν εμπνεύστηκαν από αυτή τους την εμπειρία και αναρωτήθηκαν πώς θα ένοιωθαν εάν βρισκόταν με έναν μαγικό τρόπο στην θέση των ειδωλίων και είχαν φωνή για να εξιστορίσουν το ταξίδι τους μέσα στον χρόνο.

Οι μαθητές της τότε Β” Τάξης λοιπόν, Σαμαρά Δήμητρα και Βαθρακοκοίλης Ιωάννης, κατάφεραν να ολοκληρώσουν τα έργα τους και να τα παραδώσουν έναν χρόνο αργότερα, πριν αποχαιρετήσουν το Γυμνάσιο!

Δείτε παρακάτω τα έργα τους:

Σαμαρά Δήμητρα:



Λήψη αρχείου

Βαθρακοκοίλης Ιωάννης:



Λήψη αρχείου

Δείτε και το εξαιρετικό ντοκυμαντερ για τις ανασκαφές της Κέρου που προβλήθηκε στην ΕΡΤ κάνοντας κλικ στον παρακάτω τίτλο:

Το αίνιγμα της Κέρου

 

 

 

 

 

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης