Ένα αυτοκίνητο στον Άρη

Ένα αυτοκίνητο στον Άρη

Ένα αυτοκίνητο στον Άρη απο τον Έλον Μασκ

Από Euronews

ανανεώθηκε πριν: 06/02/2018

Η ιστορική εκτόξευση του διαστημικού σκάφους Falcon Heavy πραγματοποιείται υπό τους ήχους του μουσικού κομματιού Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι. Το διαστημόπλοιο μεταφέρει το πλέον διάσημο κόκκινο αυτοκίνητο της Tesla, δημιουργία επίσης του Έλον Μασκ.

Το διαβάζουν τώρα:

Ένα αυτοκίνητο στον Άρη απο τον Έλον Μασκ

Ένα διαστημικό σκάφος-θηρίο σε μία ιστορική εκτόξευση από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, μεταφέροντας ένα αυτοκίνητο.

Αυτό είναι το παράτολμο και ιδιαίτερο εντυπωσιακό πείραμα του εκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ.

Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν ιστορική την εκτόξευση ακόμα κι αν λίγοι είναι αυτοί που πιστεύουν πως το αυτοκίνητο, «Tesla Roadster» που μεταφέρει ο ισχυρότερος πύραυλος αυτή την στιγμή στον κόσμο, «Falcon Heavy», θα αγγίξει τον κόκκινο πλανήτη.

Ο πύραυλος-τέρας στα χνάρια του «Apollo 11»

Ο πύραυλος-τέρας έχει ύψος 70 μέτρα και 27 κινητήρες κι έχει τη δυνατότητα να παραμείνει σταθερός σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη για ένα δισεκατομμύριο χρόνια.

Μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 63.800 κιλά σε μια τροχιά γύρω από την Γη και 16.800 κιλά στον Κόκκινο Πλανήτη, σύμφωνα με την SpaceX.

Ο «Falcon Heavy» έχει επίσης τριπλάσια ισχύ σε σχέση με τον μικρότερο Falcon 9, που χρησιμοποιεί ήδη η εταιρεία, και μπορεί να θέσει μεγάλα φορτία δεκάδων τόνων σε τροχιά- οπότε και αποτελεί βασικό κομμάτι των σχεδιασμών της εταιρείας για αποστολές σε τροχιά για εμπορικούς σκοπούς, αλλά και μελλοντικές αποστολές στον Άρη.

Όπως στην περίπτωση του Falcon 9, είναι εν μέρει επαναχρησιμοποιούμενος, καθώς το βασικό κομμάτι του μπορεί να επιστρέφει στη Γη για να χρησιμοποιηθεί ξανά σε μελλοντικές εκτοξεύσεις.

 

 

 

Twitter Ads info and privacy

«Το αυτοκίνητο αναμένεται να φτάσει σε απόσταση 400 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη» δήλωσε ο Μασκ. «Εκτιμούμε πως θα παραμείνει σε τροχιά για πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια».

Η εκτόξευση του «Falcon Heavy» από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ πραγματοποιείται από την ίδια εξέδρα από την οποία εγκατέλειψε τη Γη στις 20 Ιουλίου του 1969 το «Apollo 11».

Τρεις κάμερες τοποθετημένες πάνω του «θα προσφέρουν επικές εικόνες».

Ο ίδιος ο Μασκ προτιμά να κρατάει μικρό καλάθι και ήδη μέσω τουίτερ προειδοποιεί πως το τολμηρό και πρωτοποριακό του πείραμα έχει πιθανότητες να αποτύχει με τον πύραυλο να εκρήγνυται κατά την απογείωση όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Η παρθενική εκτόξευση θα γίνει υπό τη μουσική υπόκρουση του μουσικού κομματιού Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι το οποίο «ντύνει» και το πρόμο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα

Πηγή: http://gr.euronews.com/2018/02/06/ena-aytokinhto-ston-arh-apo-ton-elon-musk-tesla-falcon-heavy-space

Σχολιάστε

Top