Bruno Mars

Bruno mars

Πίτερ Τζιν Χερνάντεζ (αγγλικάPeter Gene Hernandez8 Οκτωβρίου 1985), περισσότερο γνωστός ως Bruno Mars, είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, πολυ-οργανοπαίχτης, παραγωγός και χορογράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χονολουλού, σε οικογένεια μουσικών.[4] Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από τη μικρή του ηλικία, όπου έδινε παραστάσεις σε διάφορα μέρη της γενέτειράς του. Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, μετακόμισε στο Λος Άντζελες, ώστε να ακολουθήσει μουσική καριέρα. Το 2009 υπέγραψε συμβόλαιο με την Atlantic Records, αφού πρώτα τον είχε απορρίψει η Motown.

Το 2009, συνδημιούργησε την ομάδα παραγωγής The Smeezingtons, της οποίας γνωστές δουλειές είναι το Nothin” on You και το Billionaire. Το 2010, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του, ονόματι Doo-Wops & Hooligans. Τρία singleαπό αυτόν τον δίσκο μπήκαν στα Hot 100: το «Just the Way You Are» και το «Grenade», που έφτασαν στο νούμερο 1, και το «The Lazy Song», που έφτασε στο νούμερο 4. Το δεύτερο άλμπουμ του κυκλοφόρησε το 2012, υπό τον τίτλο Unorthodox Jukebox, το οποίο έφτασε στο νούμερο 1 των αμερικανικών charts. Ενώ τα single «Locked Out of Heaven» και «When I Was Your Man», έφτασαν το νούμερο 1. Το 2016, κυκλοφόρησε και τον τρίτο δίσκο του, με τίτλο 24K Magic.

Το 2014, συμμετείχε στον δίσκο του Μαρκ ΡόνσονUptown Special!, ερμηνεύονται το κομμάτι «Uptown Funk«. Το κομμάτι κυκλοφόρησε σε single και κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 1 πολλών charts ανά τον κόσμο. Έως και σήμερα, ο Bruno Mars, έχει πουλήσει πάνω από 130 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένες εισπρακτικά μουσικούς όλων των εποχών.[5] Από το 2010 που ξεκίνησε ουσιαστικά η καριέρα του, έχει καταφέρει να βρεθεί εφτά φορές κάποιο τραγούδι του, στο νούμερο 1 των Billboard Hot 100, καταφέρνοντας έτσι τα πέντε του πρώτα να είναι τα γρηγορότερα που ανέβηκαν στην πρώτη θέση, στα χρόνια που εξαπλώνεται η καριέρα, σπάζοντας το ρεκόρ που διατηρούσε επί σειρά ετών ο Έλβις Πρίσλεϋ.

Ο Bruno Mars, έχει υπάρχει πολλές φορές υποψήφιος και νικητής διαφόρων διοργανώσεων. Έχει κερδίσει πέντε βραβεία Grammy[6] και 3 βραβεία Brit,[7] ενώ έχει εισέλθει τρεις φορές στο βιβλίο Guiness, για διαφορετικούς λόγους.[8] Το 2011, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time, ως μία από τις σημαντικότερες 100 προσωπικότητες της χρονιάς.[9] Το 2013, μπήκε 30ος στη λίστα του Forbes Under 30. O Bruno Mars είναι, επίσης, γνωστός για το retro στυλ εμφάνισης στις ζωντανές του ερμηνείες,[10] όπου συνοδεύεται πάντα από την μπάντα του, τους The Hooligans, οι οποίοι λειτουργούν τόσο ως οργανοπαίχτες όσο και ως χορευτές.[11]

Νίκος Ζαχάκης

Πηγή:https://el.wikipedia.org/wiki/Bruno_Mars

https://www.youtube.com/watch?v=UqyT8IEBkvY

Σχολιάστε

Top