Ρονάλντο (Οι καλύτερες τρίπλες)

ronaldo (1)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντo ντος Σάντος Αβέιρο (πορτογαλικάCristiano Ronaldo dos Santos Aveiroπροφέρεται:[kɾɨʃtiɐnu ʁunaɫdu]5 Φεβρουαρίου 1985) είναι Πορτογάλος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται για τη Γιουβέντους και για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

Συχνά θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και από αρκετούς, ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος. Έχει στην κατοχή του πέντε Χρυσές Μπάλες, περισσότερες από κάθε άλλον Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή και είναι ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης στην ιστορία που κέρδισε τέσσερα Χρυσά Παπούτσια. Ακόμη, έχει κερδίσει 25 τρόπαια στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων πέντε τίτλων πρωταθλήματος, πέντε τίτλων Τσάμπιονς Λίγκ και ενός Γιούρο. Κατέχει τα ρεκόρ για τα περισσότερα επίσημα γκολ που σημειώθηκαν στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (395), στο Τσάμπιονς Λίγκ(120), Γιούρο (9) και στο Μουντιάλ (7) όπως τα περισσότερα γκολ που σημειώθηκαν σε μια σεζόν Τσάμπιονς Λίγκ (17). Έχει σκοράρει πάνω από 650 γκολ έως τώρα.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρα, ο Ρόναλντο διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά στην ηλικία των 15 ετών. Έκανε μια πράξη για να θεραπεύσει την κατάστασή του και ξεκίνησε την καριέρα του στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πριν υπογράψει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ηλικία των 18 ετών το 2003.Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις με την ομάδα του Μάντσεστερ,αναδεικνύοντας το ταλέντο και την ποιότητά του,κερδίζοντας μεταξύ άλλων τρεις διαδοχικές Πρέμιερ Λιγκ,έναν τίτλο Τσάμπιονς Λίγκ και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Σε προσωπικό επίπεδο, μόλις στην ηλικία των 23 ετών, κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του χρυσή μπάλα και το βραβείο Παίκτης της Χρονιάς. Το 2009, ο Κριστιάνο, έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου, μετακομίζοντας στην Μαδρίτη για να αγωνιστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης για το ποσό των 94 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην Ισπανία, ο Ρονάλντο έχει κερδίσει 14 τρόπαια, μεταξύ των οποίων δύο τίτλοι της Λα Λίγκα, τέσσερις τίτλοι τίτλοι του Τσάμπιονς Λίγκ, δύο ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ και τρεις παγκόσμιες διοργανώσεις της Φίφα Κλάμπ.Ο Κριστιάνο, ακόμη, κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα Χατ τρικ στην ιστορία της Λα Λίγκα (34) και τα περισσότερα σε μια σεζόν (8) το 2014-15. Είναι επιπλέον, ο μόνος παίκτης που έχει σκοράρει 30+ γκολ σε έξι διαδοχικές σεζόν στην Λα Λίγκα. Το 2014, ο Ρονάλντο, έγινε ο ταχύτερος παίκτης στην ιστορία που έφτασε τα 200 γκολ, σε μόλις 178 αγώνες. Το 2015, έγινε ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου. Το 2016, ο Πορτογάλος, κέρδισε την τέταρτη χρυσή μπάλα με ρεκόρ ψηφοφορίας και με την σφράγιση του 11 Τσάμπιονς Λίγκ. Επίσης, αυτή τη χρονιά κέρδισε και το Γιούρο με την εθνική του ομάδα.

Σε εθνικό επίπεδο, ο Ρονάλντο ονομάστηκε ο κορυφαίος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών το 2015, από την πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Ο Κριστιάνο έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική το 2003, όταν ήταν 18 ετών. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Πορτογαλίας, αλλά και πρώτος σε συμμετοχές, με πάνω από 140 και συμμετέχοντας σε 7 τουρνουά.

 

Πηγή:https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF_%CE%A1%CE%BF%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%BD%CF%84%CE%BF

https://www.youtube.com/watch?v=FLV1z9BWvyc

Νίκος Ζαχάκης

Σχολιάστε

Top