Μιχάλης Χατζηγιάννης

xatzigiannis

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου στις 05/09/1978. Η καταγωγή του είναι από την Κερύνεια. Σπούδασε Μουσική στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου , ενώ είναι απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας Λονδίνου (Royal College of London) με δίπλωμα πιάνου, πτυχίο κιθάρας και ανώτατων θεωρητικών μαθημάτων. Το 1994 πήρε μέρος στον διαγωνισμό ταλέντων «Αφετηρίες» που προβλήθηκε στο ΡΙΚ. Επίσης, την ίδια χρονιά, συμετείχε στον Παγκύπριο Διαγωνισμό Τραγουδιού με το τραγούδι «Η Δική μου Ιστορία» όπου και πήρε το πρώτο βραβείο.Έπειτα κυκλοφόρησε στην Κύπρο τρεις πλατινένιους δίσκους: «Σενάριο» (1995), «Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδά Δώρο Γεωργιάδη» (1997), «Επαφή» (1998). Παράλληλα με τη δισκογραφία συμμετείχε στην μουσική παραγωγή του Σταύρου Σιδερά «Πυγμαλίων».

Τον Μάιο του 1998 εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, συνθέτοντας και ερμηνεύοντας το τραγούδι «Γέννεσις», αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Στην Αθήνα γνωρίστηκε με τον συνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο και επιλέχθηκε να τραγουδήσει στο άλμπουμ «Αγγιγμα Ψυχής» που περιέχει την μουσική και τα τραγούδια της τηλεοπτικής σειράς του Αντέννα και κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1998. Ο δίσκος έγινε πλατινένιος.https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B9%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%82_%CE%A7%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B7%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82

Μαρία

image.png

Σχολιάστε

Top