slime

unnamed (4)
image.png

Υλικά

  1.  Μισή κούπα λευκή κόλλα χειροτεχνίας ή σχολική λευκή κόλλα (περίπου 100 ml)
  2. Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
  3.  Χρώμα ζαχαροπλαστικής, glitter και ότι άλλο φανταστείτε.
  4. Και το μυστικό για την τέλεια γλίτσα είναι το υγρό των φακών επαφής. Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας περίπου, απλά προσέξτε στα συστατικά του υγρού από πίσω να γράφει ότι έχει μέσα βορικό οξύ (Boric acid).

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε αρχικά την κόλλα με τη σόδα, έπειτα ρίχνουμε μέσα το χρώμα ζαχαροπλαστικής και glitter αν έχουμε. Στη συνέχεια βάζουμε μια κουταλιά της σούπας υγρό φακών επαφής και ανακατεύουμε καλά. Η κόλλα θα αλλάξει αμέσως και θα αρχίσει να μαζεύεται στο κουτάλι. Σ αυτό το σημείο ρίξτε και τη δεύτερη κουταλιά της σούπας υγρό φακών επαφής, ανακατέψτε πολύ πολύ καλά και η γλίτσα σας είναι έτοιμη.

Προσοχή αν ρίξετε μεγαλύτερη ποσότητα κόλλας μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμα υγρό φακών επαφής, μην το παρακάνετε όμως γιατί η γλίτσα θα σας χαλάσει.

Όταν βγάλετε τη γλίτσα έξω από το μπολ στην αρχή θα σας κολλάει λίγο στα χέρια. Μην απογοητευτείτε συνεχίστε να τη δουλεύετε και μετά από λίγο θα ξεκολλήσει,  δεν θα θέλετε όμως να την αφήσετε!

Οδηγίες συντήρησης

Αν θέλετε να σας κρατήσει καιρό, κλείστε την σ ένα τάπερ ή ένα σακουλάκι που κλείνει καλά και βάλτε τη στο ψυγείο. Αν την αφήσετε έξω θα σας στεγνώσει σίγουρα και δεν θα μπορείτε να παίξετε ξανά μαζί της.

Όταν τη βγάλετε από το ψυγείο θα θέλει σίγουρα λίγη ώρα να ζεσταθεί, αφήστε την λίγο έξω ή μπορείτε να τη ζεστάνετε με τα χέρια σας. Σε λίγα λεπτά η γλίτσα – slime – θα είναι έτοιμη και τα παιχνίδια θα αρχίσουν ξανά! Στο τέλος αποθηκεύστε ξανά με τον ίδιο τρόπο.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σχολιάστε

Top