World Wrestling Entertainment

image (9)

Τo World Wrestling Entertainment (με την εμπορική επωνυμία: WWE) είναι αμερικανική εταιρεία ψυχαγωγίας η οποία διοργανώνει σόου επαγγελματικής πάλης (κατς). Είναι εταιρία περιορισμένης ευθύνης, με επιπλέον πηγές εσόδων τη μουσική και τις ταινίες. Επίσης, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επαγγελματικής πάλης παγκοσμίως, με 16 εκατομμύρια τηλεθεατές στις Η.Π.Α., ενώ τα σόου της μεταδίδονται σε περισσότερες από 145 χώρες.

Tο WWE δημιουργήθηκε το 1952 με το όνομα: Εταιρεία Επαγγελματικής Πάλης Capitol. Η Capitol Wrestling μετά από 11 χρόνια, δηλαδή το 1963, μετονομάστηκε σε World Wide Wrestling Federation και το 1979 σε World Wrestling Federation. Το 2002 μετονομάστηκε σε World Wrestling Entertainment (WWE) μετά από αίτημα της οικολογικής οργάνωσης World Wildlife Fund (WWF), ενώ το 2011 απλοποιήθηκε για λόγους μάρκετινγκ σε WWE.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδηλώσεις επαγγελματικής πάλης, τα σόου της WWE δεν είναι αληθινοί αγώνες αλλά έχουν ξεκάθαρο σκοπό τη διασκέδαση, περιλαμβάνοντας παιχνίδια με σενάριο και χορογραφία. Ωστόσο οι συμμετεχοντες διατρέχουν κάποιο κίνδυνο όταν υποδύονται τους ρόλους που τους έχουν ανατεθεί, αν δεν τους εκτελέσουν σωστά. Το 1989, ο ιδιοκτήτης της WWE, Βινς Μακμάν (Vince McMahon), παραδέχτηκε τον προσχεδιασμένο χαρακτήρα αυτών των σόου προκειμένου να αποφύγει την επιπλέον φορολογία που επιβάλλεται στις αθλητικές διοργανώσεις. Ετσι, από τη δεκαετία του ’80, η WWE προβάλλει τα προϊόντα της ως διασκέδαση αθλητικού χαρακτήρα, γεγονός που θεωρείται ότι επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το προϊόν της εταιρείας έχει τις ρίζες του στο δραματικό θέατρο και τα ανταγωνιστικά σπορ.

Η WWE έχει εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και διοργανώνει σόου σχεδόν κάθε μέρα σε διαφορετικές περιοχές της Αμερικής, αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου. Κάθε εβδομάδα προβάλλονται τηλεοπτικά, τα εξής σόου: το Raw, το SmackDown, το NXT, το 205 Live και το Main Event. Περίπου κάθε μήνα (και κάθε φορά, ημέρα Κυριακή) διοργανώνει ένα μεγάλο τρίωρο σόου το Pay Per View

https://el.wikipedia.org/wiki/World_Wrestling_Entertainment

 

zaxo

pro tsimo

image.png

Σχολιάστε

Top