mbappe

Γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 1998 στο Μποντί[2], ο Εμπαπέ προέρχεται από οικογένεια αθλητών: ο πατέρας του, Ουιλφρίντ, καμερουνέζικης καταγωγής, εργάζεται ως παιδαγωγός στη ποδοσφαιρική ομάδα του Μποντί, ενώ η μητέρα του, αλγερινής (καβυλικής) καταγωγής, πραγματοποίησε επαγγελματικού επιπέδου καριέρα ως αθλήτρια του χάντμπολ. Ο Ζιρές Κεμπό-Εκοκό, θετός αδερφός του, είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σταντ Ρενναί[3].

Έχοντας ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα από την ΑΣ Μποντί, εντάχθηκε στο ΑΝΦ Κλαιρφοντέν, πέρασε μέρος των σχολικών του χρόνων φοιτώντας στο Κολλέγιο Κατρίν ντε Βιβόν του Ραμπουγιέ, προτού ενταχθεί στα τμήματα υποδομής της ΑΣ Μονακό το 2013[4][5].

ΑΣ Μονακό[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Εμπαπέ πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη Λιγκ 1 στις 2 Δεκεμβρίου 2015 στην διάρκεια ισόπαλης εντός έδρας αναμέτρησης με τελικό σκορ 1-1 απέναντι στη Σταντ Μαλέρμπ ντε Καν. Εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στην θέση του Φάμπιο Κοεντράο στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης[6]. Στις 20 Φεβρουαρίου 2016, ο Εμπαπέ σημείωσε το πρώτο του τέρμα ως επαγγελματίας, κατά το διάστημα των καθυστερήσεων στην διάρκεια νίκης της ομάδας του με σκορ 3–1 απέναντι στην ΕΣ Τρουά ΑΚ. Σε ηλικία 17 ετών και 62 ημερών, κατέστη ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της ΑΣ Μονακό, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του οποίου κάτοχος ήταν ο Τιερί Ανρί[5][7][8]. Στις 6 Μαρτίου 2016, ο Εμπαπέ υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών, το οποίο και θα τον κρατούσε στην ΑΣ Μονακό έως τον Ιούνιο του 2019[9]. Με την ηλικιακή κατηγορία U19 της Μονακό, κατέκτησε το Κύπελλο Γκαμπαρντελά το καλοκαίρι του 2016, σημειώνοντας ο ίδιος δύο τέρματα στην διάρκεια του τελικού με αντίπαλο τη ΡΚ Λανς. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο Εμπαπέ κατέκτησε με την Εθνική Γαλλίας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 του 2016, στην διάρκεια του οποίου σημείωσε συνολικά 4 τέρματα[10].

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%BD_%CE%95%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%AD

Αλεξανδρος Χαρης

mbape

 

Σχολιάστε

Top