barbie

Η Barbie είναι σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων αμερικάνικης παράγωγης με πρωταγωνίστρια την Barbie.

Η Barbie εμφανίστηκε σε ταινία για πρώτη φορά το 1987 στη μίνι τηλεοπτική σειρά Barbie and the Rockers: Out of This World. Η Mattel Entertainment παράγει ταινίες με τη Barbie να πρωταγωνιστεί ως πριγκίπισσα, νεράιδα, γοργόνα ή υπερηρωίδα σε κάποια ιστορία, προωθώντας παράλληλα τις νέες σειρές της κούκλας και των αξεσουάρ της.

Πολλές από τις ταινίες της Barbie είναι αυτόνομες ιστορίες, ενώ κάποιες είναι περισσότερες από μια ταινίες. Έχουν σύγχρονο θέμα μουσικής καθώς και μουσική μιούζικαλ και μουσική μπαλέτου. Μερικές ταινίες που βασίζονται σε ιστορίες των αδελφών ΓκριμΕ. Τ. Α. ΧόφμανΜαρκ ΤουέινΚάρολου ΝτίκενςΧανς Κρίστιαν Άντερσεν και Αλεξάντερ Ντούμας. Ορισμένες περιλαμβάνουν επίσης μουσική από τους ΤσαϊκόφσκιΜπετόβενΝτβόρζακΜέντελσον και του Αδόλφου Άνταμ.

Οι ταινίες παράγονται από την Mattel Entertainment. Από το 2010 η Mattel αναφέρεται ως «Barbie Entertainment», αποκλειστικά για την παραγωγή ταινιών της Barbie.

Οι ταινίες μπορεί να προβάλλονται κατά καιρούς στο Nickelodeon, συνήθως μετά την επίσημη κυκλοφορία του DVD ως εργαλείο διαφήμισης. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να κάνει πρεμιέρα στο Nickelodeon πριν από την κυκλοφορία του DVDhttps://el.wikipedia.org/wiki/Barbie_(%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC_%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%8E%CE%BD).

barbie

 

 

Σχολιάστε

Top