la casa de papel

Η τέλεια ληστεία (πρωτότυπος ισπανικός τίτλος: La casa de papelμετάφραση: Το χάρτινο σπίτι) είναι ισπανική αστυνομική δραματική τηλεοπτική σειρά θρίλερ παραγωγής 2017-2021 του ισπανικού τηλεοπτικού σταθμού Antena 3 και αργότερα του Netflix.

Η σειρά αρχικά προβλήθηκε από τις 2 Μαΐου μέχρι τις 23 Νοεμβρίου του 2017 στο ισπανικό κανάλι Antena 3 με συνολικά 15 επεισόδια. Το Netflix[1] αγόρασε τη σειρά αργότερα και ξεκίνησε την προβολή της τον Δεκέμβριο του 2017, έτσι το κοινό της αυξήθηκε κατακόρυφα και έγινε η πιο δημοφιλής μη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του Netflix ενώ εμφανίζεται 199η ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς σειρές στις προτιμήσεις του κοινού στο IMDb.[2] Το Netflix, μετά τη μεγάλη επιτυχία της σειράς, αποφάσισε να δημιουργήσει και δεύτερο κύκλο χωρισμένο σε δύο μέρη. Έτσι, στις 19 Ιουλίου του 2019 έκανε πρεμιέρα στη διαδικτυακή υπηρεσία Netflix ο δευτερος κύκλος με το τρίτο μέρος της σειράς. Στις 3 Απριλίου 2020 έκανε πρεμιέρα το 4ο μέρος. Αργότερα, ανακοινώθηκε η ανανέωση της σειράς για 5ο μέρος (3ος κύκλος), χωρισμένο σε 2 τόμους. Ο πρώτος τόμος κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ ο δεύτερος τόμος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώνοντας τη σειρά.

Εκτός από το τραγούδι των τίτλων My life is going on, που τραγουδάει η Cecilia Krull, συχνά ακούγεται κατά τη διάρκεια πολλών σκηνών το τραγούδι-ύμνος της ιταλικής Αντίστασης στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο Bella ciao.[3

casa

Σοφίτης Αντώνης

Σχολιάστε

Top