Μπόμπ Σφουγκαράκι

Μπόμπ Σφουγκαράκι

Μπομπ Σφουγγαράκης (αγγλικάSpongebob Squarepants) είναι ο τίτλος μιας αμερικάνικης σειράς κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκε από τον θαλάσσιο βιολόγο και σχεδιαστή Στίβεν Χίλενμπεργκ για το Nickelodeon. Η σειρά εξιστορεί τις περιπέτειες του ομώνυμου χαρακτήρα και των διάφορων φίλων του στην πλασματική υποβρύχια πόλη του Βυθού του Μπικίνι. Η δημοτικότητα της σειράς την μετέτρεψε σε εμπορικό franchise, καθώς επίσης και στη σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία που έχει προβληθεί από το Nickelodeon και την πιο διαδεδομένη ιδιοκτησία της Viacom Media Networks. Μέχρι τα τέλη του 2017, το franchise είχε αποφέρει 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε εμπορευματικά έσοδα για το κανάλι.[4] Έχουν προβληθεί δεκατρείς κύκλοι. Στην Ελλάδα η σειρά προβάλλεται από το Nickelodeon, ενώ έχει προβληθεί παλαιότερα και από τα κανάλια Star Channel και Channel 9.

Πλοκή

Ο Μπομπ Σφουγγαράκης, όπως όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες της εκπομπής, ζει στον βυθό της θάλασσας, συγκεκριμένα στον Βυθό του Μπικίνι, κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό, κάτω από τον πραγματικό κοραλλιογενή ύφαλο γνωστό ως Bikini Atoll.[5][6][7] Το σπίτι του είναι ένας ανανάς,[8] αν και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα σπίτια εκτός των πρωταγωνιστών είναι περίπου όμοια μεταξύ τους, κατασκευασμένα από σίδερο. Οι γείτονές του είναι ο Πάτρικ, ο οποίος είναι ο καλύτερός του φίλος, και ο Καλαμάρης. Δουλεύει ως ψήστης σε ένα μαγαζί με burgers, τον Τραγανό Κάβουρα. Ο Ευγένιος Καβούρης, συνήθως αποκαλούμενος ως Κύριος Καβούρης, είναι ο εργοδότης του, που συχνά εκμεταλλεύεται την αφέλειά του Μπομπ προς όφελός του, κάτι που ο Μπομπ δεν καταλαβαίνει. Ο Μπομπ παρακολουθεί μαθήματα πλοήγησης και έχει ένα σαλιγκάρι για κατοικίδιο, τον Γκάρυ. Η Σάντυ, ένας θηλυκός σκίουρος που ήρθε από το Τέξας, έγινε φίλη του και μένει επίσης στον Βυθό του Μπικίνι, μέσα σε έναν θόλο.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80_%CE%A3%CF%86%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_(%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC)

Σχολιάστε

Top