μηχανη μαζερατι

μηχανη μαζερατι

Η Maserati με τη σειρά της, όντας μέλος του ομίλου, κάνει τα επόμενα βήματα προς ένα «πράσινο» αύριο. Τα πρώτα EV της εταιρείας θα καταφτάσουν μέσα στο 2023, φέροντας την ονομασία Folgore. Οι Grecale, GranTurismo, GranCabrio και MC20 είναι τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν, ενώ σειρά φαίνεται ότι θα πάρει και η Levante, της οποίας η εξηλεκτρισμένη έκδοση θα έρθει το 2025.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Autocar, το πολυτελές SUV των Ιταλών θα αντικαταστήσει τη ΜΕΚ του με έναν ολόφρεσκο ηλεκτροκινητήρα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Maserati, Davide Grosso, υπογράμμισε τη σημαντικότητα μιας πλήρως ηλεκτρικής Levante, και πως το μοντέλο θα επωφελήσει τη Stellantis συνολικά.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν κάνουν ξεκάθαρο το αν το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά στην εξηλεκτρισμένητου έκδοση για την επόμενη γενιά του. Λέγεται επίσης ότι η νέα Levante θα είναι βασισμένη σε μία τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας Giorgio της Alfa Romeo, η οποία χρησιμοποιείται επίσης για τις Grecale και GranTurismo. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και τα δύο αυτά μοντέλα έχουν τόσο μία ηλεκτρική έκδοση αλλά και μία με ΜΕΚ. Οι ηλεκτρικές εκδοχές τους θα καταφτάσουν μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

Το Autocar αοκάλυψε επίσης ότι η νέα γενιά του μοντέλου θα αποδίδει 755 PS, είτε είναι ηλεκτρική είτε όχι, καθώς θα φέρει τη λιγότερο ισχυρή εκδοχή του κινητήρα της GranTurismo.

Η GranTurismo Folgore, εν προκειμένω, η οποία αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, φέρει τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι παράγουν ισχύ της τάξης των 1.217 PS, κάτι που επιτρέπει στο grand tourer να κάνει τα 0-100 km/h σε μόλις 2,7 sec.https://www.caranddriver.gr/electric/arthro/h_epomeni_maserati_levante_tha_mporoyse_na_einai_ena_ev_me_pano_apo_700_ps-7816703/

https://www.google.com/search?q=%CE%BC%CE%B1%CE%B6%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9+%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5&source=lmns&tbm=vid&bih=835&biw=1745&hl=el&sa=X&ved=2ahUKEwiX_4fF36yEAxUAhf0HHbTrAy8Q0pQJKAJ6BAgBEAY#fpstate=ive&vld=cid:235172af,vid:Hj4UsF3HgLE,st:0

 

Σχολιάστε

Top