Larry Bird

https://simple.wikipedia.org/wiki/Larry_BirdΟ Λάρι Τζο Μπερντ (αγγλικάLarry Joe Bird, γεννήθηκε 7 Δεκεμβρίου 1956) είναι Αμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής, προπονητής και διοικητικό στέλεχος. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος.[1][2][3] Χρυσός Ολυμπιονίκης, τρεις φορές πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου και τρεις φορές πρωταθλητής του NBA,[4] ακολούθησε σύντομη αλλά επιτυχημένη καριέρα κοντά στο άθλημα μετά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία του NBA που έχει βραβευτεί ως Πολυτιμότερος Παίκτης, Προπονητής της Χρονιάς, και Διοικητικός Παράγοντας της Χρονιάς.[5]

Επιλέχθηκε στο ντραφτ του ΝΒΑ στην έκτη θέση από τους Μπόστον Σέλτικς το 1978 και αγωνίστηκε ως σμολ φόργουορντ και πάουερ φόργουορντ για 13 σεζόν, ενώ συμμετείχε 12 φορές στο NBA All-Star Game.

Αγωνίστηκε σε όλη την επαγγελματική του καριέρα για τους Σέλτικς. Ήταν μέλος της ομάδας Ντριμ Τιμ που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.[6] Ψηφίστηκε στους 50 κορυφαίους της ιστορίας για την 50ή επέτειο του NBA το 1996[7] και εισήχθη στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame το 1998 ως παίκτης και το 2011 ως μέλος της Ντριμ Τιμ. Το 2021 συμπεριλήφθηκε στην επετειακή επιλογή των 75 καλύτερων του NBA με τη συμπλήρωση των 75 χρόνων ιστορίας του.

image (13)

Λ Θ Γ

 

 

Σχολιάστε

Top