ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ

eikona

Χριστουγεννιάτικα «γλυφιτζούρια» φτιαγμένα από τριμμένο κέικ και γλάσο!

 

 

Για σας φίλοι μας μια χριστουγεννιάτικη συνταγή , μιας και έρχονται τα χριστούγεννα!!!!!!

 

 

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κέικ της αρεσκείας σας
  • 400 γρ. γλάσο της αρεσκείας σας
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή ή 400 γρ. candy melts
  • 20-25 ξυλάκια περίπου 12 cm
  • ζάχαρη και χρώμα ζαχαροπλαστικής για να δώσουμε χρώμα ή τρούφα

 

 

 

Πώς το κάνουμε:

  1. Φτιάχνουμε το κέικ από την προηγούμενη μέρα για να κρυώσει.
  2. Την επόμενη μέρα παίρνουμε περίπου το μισό και λίγο παραπάνω και αφαιρούμε την εξωτερική κρούστα.
  3. Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη το κέικ και το κάνουμε τρίμματα με τα δάχτυλα.
  4. Αφού το έχουμε τρίψει καλά προσθέτουμε το γλάσο (για να μην φτιάχνετε μόνοι σας γλάσο που θέλει χρόνο μπορείται να δοκιμάσετε και το έτοιμο frosting της Betty Crocker). Καλύτερα το γλάσο να μην το προσθέσετε όλο μαζί αλλά λίγο λίγο για να μπορέσετε να καταλάβετε όταν το μείγμα γίνει έτσι ώστε να μπορείτε να το πλάσετε μπαλάκια χωρίς να χωρίζει.
  5. Μόλις ετοιμάσετε τα μπαλάκια περίπου 20-25 γρ. το καθένα παίρνετε ένα ταψί και τα βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  6. Μετά τις 2 ώρες σε μπεν μαρί λιώνετε την κουβερτούρα σας ή τα candy melts και βγάζετε τα μπαλάκια από το ψυγείο.
  7. Παίρνετε ένα καλαμάκι το βουτάτε στην άκρη του στην κουβερτούρα σας και το βάζετε μέσα στο μπαλάκι χωρίς να το τρυπήσετε μέχρι πάνω.
  8. Βουτάτε μέσα στην κουβερτούρα το μπαλάκι μέχρι να καλυφθεί όλο και βγάζετε κρατώντας το πάνω απο το μπολ μέχρι να στραγγίσει τελείως.  Καρφώνετε μετά μέσα σε φελιζόλ ή άμμο.
  9. Διακοσμείτε με ζάχαρη χρωματιστή ή τρούφα.
  10. Προσοχή: πολύ σημαντικό είναι τα μπαλάκια να είναι αρκετά παγωμένα, αλλιώς μόλις τα βουτάτε στην σοκολάτα θα πέφτουν από τα ξυλάκια με το βάρος.  Αν δείτε και γίνεται αυτό μπορείτε να τα ξαναπαγώσετε και στην κατάψυξη για περίπου 20 λεπτά.

https://www.sintagespareas.gr/sintages/category/glika.html

Ένα σχόλιο στο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ

Σχολιάστε

Top