Kizomba

photo

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

 

Kizomba

Υφολογική προέλευση Παραδοσιακά Semba (Αγκόλα), kilapanda, compas μουσική
Πολιτισμικές καταβολές Αρχές του 1980, η ANG

Είδη σύντηξης

Tarraxinha

Άλλα θέματα

Μουσική της Αγκόλα

 

Μέρος της σειράς για το

Πολιτισμού της Αγκόλα

Ιστορία

Άνθρωποι

Γλώσσες

Κουζίνα

Θρησκεία

Λογοτεχνία

Μουσική και παραστατικές τέχνες[show]

Kizomba είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη του χορού και της μουσικήςκαταγωγής Αγκόλα . [1] [2] Είναι ένα παράγωγο της παραδοσιακής ΑγκόλαSemba με compas μουσική μουσική από τις γαλλικές Καραϊβικής Νησιά. Σε αυτή τη βάση, Kizomba μουσική αναδειχθεί ως ένα πιο σύγχρονο είδος μουσικής με ένα αισθησιακό άγγιγμα αναμιγνύεται με τις αφρικανικές ρυθμό. Σε αντίθεση με Semba, Kizomba μουσική χαρακτηρίζεται από μία πιο αργή και συνήθως πολύ ρομαντικό ρυθμό, τραγουδιέται γενικά σε Πορτογαλικά . [3] [4]

Ήταν η Kimbundu όνομα για ένα χορό στην Αγκόλα το συντομότερο 1894.

 

H Kizomba χαρακτηρίζεται ως το αγκολέζικο  tango και προς αυτόν τον χορό σε ελκύει περισσότερο η μουσική . Είναι ένας χορός με επαφή και χορεύεται κυρίως και σε αργά αλλά και σε πιο γρήγορα κομμάτια ! Όταν χορεύεις kizomba το σώμα χωρίζεται σε δύο μέρη …. Στα  πόδια γίνεται πόλεμος και στο επάνω μέρος ειρήνη!  Αρχίζει σιγά σιγα΄ να χορεύεται και στην Ελλάδα ! Το πρώτο ελληνικό ζευγάρι που άρχισε να διδάσκει kizomba είναι ο Αντώνης και η Χαρά που βγήκαν τρίτοι σε παγκόσμιο διαγωνισμό kizomba !

 

 

Αν ενδιαφέρεστε για μαθήματα kizomba μπορειτε να απευθυνθείτε στις σχολές : idependance studio Larissa , indpendance studio volos ….

 

 

 

Όταν ονειρευεσαι χορεέυεις kizomba !

 

Μαρία & Μαρία

Σχολιάστε

Top