Η φύση

FISI

Φύση: από το αρχαιοελληνικό φύω φυτρώνω, θεριεύω, αναπτύσσομαι. Πολλές φορές η εστίαση στο φυσικό περιβάλλον ως μία συνολική έννοια γίνεται εφικτή με την χρήση του όρου «φύση» καθώς ο όρος του περιβάλλοντος εμπεριέχει μίαανθρωποκεντρική αντίληψη, φανερώνει μία οπτική για το όλον η οποία ξεκινάει από τον άνθρωπο και κατευθύνεται σε όλα αυτά που βρίσκονται γύρω του, χωρίς όμως απαραίτητα να συμπεριλαμβάνει και τον εαυτό του. Η φύση, με την ευρύτερή της έννοια, αναφέρεται στο φαινόμενο του φυσικού κόσμου και της ζωής γενικότερα.
Ειδικότερα όμως στην οικονομία η φύση αποτελεί τον κυρίαρχο χώρο αγαθών της πρωτογενούς παραγωγής καθώς επίσης και τον πρώτο συντελεστή της παραγωγής γενικότερα.


Φύση, με την ευρύτερη έννοια, είναι ισοδύναμο με το φυσικό κόσμο, φυσική σύμπαν, υλικό κόσμο ή το υλικό σύμπαν. «Nature» αναφέρεται στα φαινόμενα του φυσικού κόσμου, αλλά και στη ζωή γενικότερα. Κατασκευάζεται αντικείμενα και ανθρώπινη αλληλεπίδραση γενικά δεν θεωρούνται μέρος της ειδικής φύσης Αν δεν με τρόπους όπως η «ανθρώπινη φύση» ή «το σύνολο της φύσης». Η φύση γενικά διακρίνεται από το υπερφυσικό. Θα κυμαίνεται σε κλίμακα από το υποατομικός στο γαλαξία.

 

 

 

 

Πηγη  http://el.wikipedia.org/wiki/Φύση

 

 

ΟΛΥΜΠΙΑ

Σχολιάστε

Top