The Avengers

avengers

Οι Εκδικητές (αγγλικάThe Avengers) είναι αμερικανική περιπέτεια παραγωγής 2012, βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ της Marvel. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο ανέλαβε ο Τζος Γουέντον και πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ντάουνι ΤζούνιορΚρις ΈβανςΜαρκ ΡάφαλοΚρις ΧέμσγουορθΣκάρλετ ΤζοχάνσονΤζέρεμι ΡενέρΣάμιουελ Λ. Τζάκσον και Τομ Χίντλστον. Η ταινία ακολουθεί τον Νικ Φιούρι, αρχηγό του οργανισμού διατήρησης ειρήνης Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α., στην προσπάθειά του να στρατολογήσει τους Iron ManΧαλκΘορκαι Κάπταιν Αμέρικα για να σώσουν τον κόσμο από την καταστροφή.

Η ανάπτυξη της ταινίας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2005. Μετά την επιτυχία της ταινίας Iron Man (2008), η Marvel ανακοίνωσε ότι η ταινία Οι Εκδικητές θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2011. Μετά την υπογραφή της Σκάρλετ Τζοχάνσον τον Μάρτιο του 2009, η ταινία προγραμματίστηκε να κυκλοφορήσει το 2012. Ο Γουέντον προσλήφθηκε τον Απρίλιο του 2010 και ξανάγραψε το σενάριο που αρχικά είχε γράψει ο Ζακ Πεν. Η παραγωγή ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2011.

Οι Εκδικητές αποτελούν μέρος του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvelκαι είναι η έκτη κατά σειρά ταινία. Κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 4 Μαΐου 2012 και σε μορφή 3D ενώ στην Ελλάδα στις 26 Απριλίου. Απέσπασε κυρίως καλές κριτικές[1], έγινε η 3η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών[2] αποφέροντας συνολικά πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως.[3] και έλαβε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.[4]

 

ΠΗΓΗ: http://el.wikipedia.org/wiki/Οι_Εκδικητές_%28ταινία_2012%29

Σχολιάστε

Top