Στίβεν Τζέραρντ

GERRARD

Ο Στίβεν Τζέραρντ (Steven George Gerrard), γεννημένος 30 Μαΐου του1980 στο Γουίστον του Μερσεϊσάιντ, είναι Άγγλος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που παίζει στη Λίβερπουλ και αγωνίζoταν και με την εθνική ομάδα της Αγγλίας. Η θέση του είναι στο κέντρο, συνήθως ως αμυντικός μέσος, αν και έχει παίξει επίσης ως επιθετικός μέσος, δεξί μπακ, ως δεξί εξτρέμ αλλά και ως δεύτερος επιθετικός. Ο πρώην προπονητής του, Ράφα Μπενίτεθ, τον χρησιμοποιούσε σε πολλές θέσεις, ανάλογα με τις περιστάσεις του αγώνα, γιατί όπως έλεγε «είναι πολυεργαλείο».

Ο Τζέραρντ έχει ξοδέψει όλη την επαγγελματική του ποδοσφαιρική καριέρα στη Λίβερπουλ και στο Άνφιλντ. Ο πρώτος του αγώνας ήταν το 1998, ενώ από την περίοδο 2000-2001 (τη χρονιά που η Λίβερπουλ κατέκτησε το κύπελλο ΟΥΕΦΑ), πήρε φανέλα βασικού σπίτι του και μέχρι σήμερα δεν την έχει αποχωριστεί. Το 2003 διαδέχτηκε τον Σάμι Χύπια ως αρχηγός της ομάδας. Έχει κερδίσει 2 κύπελλα Αγγλίας, 2 Λιγκ Καπ, ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ, ένα Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ.

Ο Τζέραρντ έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα το 2000, έχει αγωνιστεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (Euro) 2000 και 2004, ενώ έχει αγωνιστεί και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 στη Γερμανία, όπου ήταν και πρώτος σκόρερ της Αγγλίας, και στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2010 στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.Αλλά και της Βραζιλίας το 2014 που ήταν και το τελευταίο του καθώς αποσύρθηκε απο την εθνίκη της χώρας του έχοντας 102 συμμετοχές και 19 γκόλ.

 

 

ΠΗΓΗ: http://el.wikipedia.org/wiki/Στίβεν_Τζέραρντ

 

 

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟΣ+

 

Σχολιάστε

Top