Playstation

playstation

Το PlayStation (ή αλλιώς PS, PSone, PS1, PSX) είναι μια 32-bit κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών πέμπτης γενιάς, η οποία κυκλοφόρησε από την εταιρεία Sony Computer Entertainment το Δεκέμβριο του 1994 στην Ιαπωνία και τον Σεπτέμβριο του 1995 σε Ευρώπη καιΗΠΑ. Είναι μία από τις πιο επιτυχημένες κονσόλες όλων των εποχών.
Το PlayStation ήταν η πρώτη παιχνιδομηχανή της σειράς PlayStation, η οποία περιλαμβάνει κονσόλες και φορητές παιχνιδομηχανές. Συνέχειες και αναβαθμίσεις της αποτελούν τα εξής: Net Yaroze, PSone, PSX, PocketStation (το πρώτο φορητό σύστημα PlayStation),PlayStation 2, PlayStation Portable, PlayStation 3 και PlayStation 4.
Έως τις 31 Μαρτίου 2005, το PlayStation μαζί με το PSone, από κοινού, έφτασαν σε συνολικές πωλήσεις τα 102,49 εκατομμύρια μονάδες. Έως τον Ιούλιο του 2008, το PlayStation είχε πουλήσει 102 εκατομμύρια μονάδες. Η Sony σταμάτησε την παραγωγή του το Μάρτιο του 2006, 11 χρόνια μετά την αρχική του διάθεση.
Το PlayStation, εκτός από το να παίζει παιχνίδια, έχει τη δυνατότητα να διαβάζει και να παίζει CD μουσικής. Το πρόγραμμα μουσικής μπορεί να αναμιγνύει τη σειρά των τραγουδιών, να δημιουργήσει λίστα εκτέλεσης των κομματιών, να κάνει επανάληψη ενός τραγουδιού ή και όλου του CD. Αυτή η λειτουργία, καθώς και η λειτουργία διαχείρισης της κάρτας μνήμης, μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλώς ξεκινώντας την κονσόλα, χωρίς την τοποθέτηση CD.

Πηγή: https://el.wikipedia.org/wiki/PlayStation

Μάριος Νικολός

Σχολιάστε

Top