Clash Royale

clas

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

 

 

Τρόπος παιχνιδιού

Στο Clash Royale, οι παίκτες κατατάσσονται ανάλογα με την εμπειρία και τον αριθμό των τροπαίων. Οι παίκτες ανεβαίνουν επίπεδο κερδίζοντας πόντους εμπειρίας μέσω της δωρεάς ή / και της αναβάθμισης των καρτών και την ολοκλήρωση των achievements. Το υψηλότερο δυνατό επίπεδο είναι το 13. Τα τρόπαια κερδίζονται ή χάνονται μέσα από μάχες – ένας παίκτης κερδίζει μια μάχη καταστρέφοντας περισσότερους πύργους από τον αντίπαλο (κάθε πύργος που καταστράφηκε αντιπροσωπεύεται ως «στέμμα»), ή καταστρέφοντας το crown tower του αντιπάλου, με αποτέλεσμα μια άμεση νίκη με 3 στέμματα. Υπάρχουν 12 αρένες συνολικά (εξαιρουμένης της αίθουσας εκμάθησης) οι οποίες είναι:

  1. Goblin Stadium
  2. Bone Pit
  3. Barbarian Bowl
  4. P.E.K.K.A’s Playhouse
  5. Spell Valley
  6. Builder’s Workshop
  7. Royal Arena
  8. Frozen Peak
  9. Jungle Arena

10. Hog Mountain

11. Electro Valley

12. Legendary Arena

Οι παίκτες κατατάσσονται σε αρένες ανάλογα με τον αριθμό τροπαίων. Οι αρένες δε διαφέρουν στο τρόπο του παιχνιδιού και μόνο η εμφάνισή τους είναι διαφορετική. Κατα κύριο λόγο, οι καλύτεροι παίκτες βρίσκονται στις υψηλότερες αρένες.

Στρατηγική

Ο κάθε παίκτης δημιουργεί ένα συνδυασμό (deck) από 8 κάρτες τις οποίες θα χρησιμοποιήσει για να νικήσει αυτές του αντιπάλου του και να καταστρέψει τους πύργους του. Γενικότερα, δεν υπάρχουν τέλειες κάρτες και κάθε μία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Ο παίκτης πρέπει να διαλέξει ένα συνδυασμό από κάρτες οι οποίες συνεργάζονται καλά μεταξύ τους εάν θέλει να κερδίσει. Επίσης πρέπει να γνωρίζει πότε να τοποθετήσει μία κάρτα και σε ποιο σημείο του χάρτη.

Κάθε παίκτης έχει περιορισμένη ενέργεια (elixir) το οποίο καταναλώνει για να τοποθετεί κάρτες. Το elixir φορτώνει με συγκεκριμένο ρυθμό και επομένως ο παίκτης δεν μπορεί να βάζει όσες κάρτες μαζί θέλει. Όσο πιο καλή είναι μία κάρτα τόσο πιο πολύ elixir καταναλώνει. Επομένως ο καλός παίκτης προσέχει όταν χρησιμοποιεί ακριβές κάρτες γιατί αν τις χρησιμοποιήσει λάθος θα δημιουργήσει άνοιγμα στον αντίπαλό του αφού δεν θα έχει προσωρινα elixir.

Γενικά το μυστικό για τη νίκη είναι να κάνεις καλά trade δηλαδή να παίζεις αποδοτικά. Με άλλα λόγια, να νικάς τις κάρτες του αντιπάλου σου χρησιμοποιόντας λιγότερο elixir απ” ότι χρησιμοποίησε αυτός για να τις βάλει. Για να το καταφέρειες αυτό είναι απαραραίτητο να τοποθετείς τη κατάλληλη κάρτα, τη κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο σημείο του χάρτη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείς το επιπλέον elixir που έχεις για να νικήσεις τα στρατεύματα του αντιπάλου και να κάνεις damage στο tower του και τελικά να το γκρεμίσεις.

Παραδείγματα καλών/κακών trade

Καλά trade

1) Ο αντίπαλός σου τοποθετεί P.E.K.K.A. το οποίο κοστίζει 7 elixir. Εσύ τοποθετείς skeleton army το οποίο κοστίζει 3 elixir και το νικούν. Έτσι καταλήγεις με 5 elixir παραπάνω από τον αντίπαλό σου και τους σκελετούς σου που ζούν ακόμα.

2) Ο αντίπαλός σου βάζει Three musketeers τα οποία κοστίζουν 9 elixir. Εσύ ρίχνεις rocket που κοστίζει 6 elixir και τα σκοτώνει. Έτσι έχεις 3 elixir παραπάνω από τον αντίπσλό σου.

Κακά trade

1) Βάζεις minions που κοστίζουν 5 elixir. Ο αντίπαλός σου βάζει μάγο που κοστίζει επίσης 5 elixir. Όμως ο μάγος σκοτώνει τα minions χωρίς να πάθει damage και έτσι εσύ έχεις χαλάσει 5 elixir.

2) Ρίχνεις rocket στο tower του άλλου που έχει 150 hp. Αυτό θεωρείται κακό trade γιατί το rocket κάνει πολύ περισσότερο damage και συνεπώς το σπατάλησες. Γενικά, σχεδόν σε κάθε περίπτωση το να ρίχνεις spells στα tower του αντιπάλου θεωρείται κακό trade γιατί κάνουν μειωμένη ζημιά.

Κάρτες

Στο Clash Royale τα στρατεύματα, τα ξόρκια και τα κτήρια είναι υπό τη μορφή καρτών τις οποίες παίζεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σε κάθε στιγμή του παιχνιδιού έχεις την επιλογή να παίξεις 4 από τις κάρτες του deck σου η οποία αντικαθίσταται από μία άλλη (επίσης του deck σου). Άμα μαζέψεις έναν αριθμό όμοιων καρτών από τα Chest, το clan σου ή το shop μπορείς να πληρώσεις gold για να την αναβαθμίσεις, έτσι ώστε η κάρτα σου να είναι πιο δυνατή στα επόμενα παιχνίδια. Οι κάρτες χωρίζονται σε κατηγορίες σπανιότητας. Αυτές οι κατηγορίες είναι: common, rare, epic, legendary.

Ελιξήριο

Το elixir είναι αυτό που σου επιτρέπει να τοποθετείς κάρτες. Οι πιο ισχυρές κάρτες χρησιμοποιούν πιο πολύ elixir. Το elixir αυξάνεται μόνο του αυτόματα, αλλά με συγκεκριμένο ρυθμό (+1 elixir ανά 2.8 δευτερόλεπτα). Επομένως οι παίκτες δεν μπορούν να βάλουν όσες κάρτες θέλουν μαζί. Ακριβές κάρτες σημαίνουν και μεγαλύτερο ρίσκο γιατί άμα τοποθετηθούν προσωρινά θα είσαι ανυπεράσπιστος. Στα τελευταία 60 δευτερόλεπτα το elixir αυξάνεται με το διπλάσιο ρυθμό (+1 elixir ανά 1.4 δευτερόλεπτα) και έτσι ακριβές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται πιο πολύ τότε.

Πύργοι

Οι πύργοι είναι τα κτήρια σου τα οποία πρέπει να προστατεύεις, ενω παράλληλα πρέπει να καταστέψεις αυτούς του αντιπάλου. Κάνουν σχετικά μέτρια ζημιά αλλά σε μόνο μία μονάδα, στην οποία θα επιτίθενται μέχρι να βγεί εκτός εμβέλειας ή πεθάνει. Οι πλαϊνοί πύργοι (οι princess towers) δίνουν μία κορώνα όταν γκρεμιστούν ενώ άμα γκρεμιστεί ο κεντρικός πύργος (το crown tower) τότε δίνονται 3 κορώνες και το παιχνίδι τελειώνει. Ο παίκτης με τις περισσότερες κορώνες νικάει και κερδίζει ένα τυχαίου είδους Chest.

Chest

Ο παίκτης/παίκτες που νικάει κερδίζει μετά τη λήξη του παιχνιδιού ένα Chest τυχαίας κατηγορίας το οποίο περιέχει gold και κάρτες. Όπως και οι κάρτες τα Chest χωρίζονται σε κατηγορίες σπανιότητας με τα πιο σπάνια να δίνουν μεγαλύτερες ανταμοιβές. Αυτές οι κατηγορίες είναι: Silver Chest, Golden, Giant, Epic, Magical, Super Magical και Legendary Chest. Τα Chest θέλουν ώρα να ξεκλειδωθούν, με τα σπάνια να θέλουν πιο πολύ. Ωστόσο μπορούν να ανοιχτούν κατευθείαν εαν ο παίχτης επιλέξει να δώσει gems.

Όσο ο παίκτης ανεβαίνει αρένες τα Chest της ίδιας κατηγορίας δίνουν μεγαλύτερες ανταμοιβές σε χρυσό και κάρτες. Από την αρένα 10 και άνω κάθε Silver Chest έχει εγγυημένα μία rare card.

Κύκλοι

Ο τρόπος που τα Chest δίνονται είναι σε κύκλους. Δηλαδή, παρόλο που το είδος του Chest που δίνεται μετά από κάθε νίκη είναι τυχαίο, είναι εγγυημένο ότι σε κάθε κύκλο με 240 Chest συνολικά, 52 θα είναι Golden Chest, 4 θα είναι Giant Chest και επίσης 4 θα είναι Magical Chest.

Τα Legendary και Super Magical Chest δε περιλαμβάνονται στον κύκλο, αλλά αντίθετα αντικαθιστούν ένα τυχαίο Chest αυτού. Ωστόσο τα Legendary Chest δεν εμφανίζονται ποτέ σε όσους έχουν κάτω από 2000 τρόπαια και εμφανίζονται μόνο μια φορά ανά δύο κύκλους σε όσους είναι κάτω από αρένα 9. Εμφανίζεται μία φορά ανά κύκλο σε όσους είναι αρένα 9 και άνω.

Τα Super Magical Chest εμφανίζονται μία φορά ανά 500 Chest.

Πηγή https://el.wikipedia.org/wiki/Clash_Royale

Σχολιάστε

Top