ΦΕΡΡΑΡΙ

αρχείο λήψης (3)

Η Σκουντερία Φερράρι (ιταλικάScuderia Ferrari, προφέρεται ή απλούστερα Φερράρι, είναι ιταλική ομάδα της Φόρμουλα 1, η οποία αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από το 1950 και είναι η παλαιότερη επιζούσα και εξ αυτού θεωρείται η πιο επιτυχημένη ομάδα της Φόρμουλα 1

ΙΣΤΟΡΙΑ

 

Σκουντερία Φερράρι είναι η επίσημη ονομασία της θυγατρικής της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας πολυτελείας Ferrari, που ιδρύθηκε από τον Έντσο Φερράρι, αρχικά για αγωνιστικά μοντέλα που παράγονταν από την Alfa Romeo, αν και από το 1947 η Φερράρι είχε αρχίσει να κατασκευάζει και δικά της μοντέλα. Μεταξύ των σημαντικών επιτευγμάτων της, εκτός της Φόρμουλα 1, ήταν οι νίκες της στο World Sportscar Championship24 ώρες του Λε Μαν24 ώρες του Ντεϊτόνα12 ώρες του Σέμπρινγκ, αγώνες οχημάτων Γκραν Τουρίσμο και αγώνες δρόμου Targa FlorioMille Miglia και Carrera Panamericana.

Η ομάδα είναι επίσης γνωστή για την παθιασμένη βάση στήριξής της, γνωστή ως τιφόζι. Το Γκραν Πρι Ιταλίας στο «Εθνικό Αυτοκινητοδρόμιο της Μόντσα» (Autodromo Nazionale di Monza) θεωρείται ως έδρα της ομάδας.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Η Φερράρι έχει το ρεκόρ των 16 πρωταθλημάτων κατασκευαστών, το τελευταίο εκ των οποίων το κέρδισε το 2008. Επίσης, έχει το ρεκόρ των 15 πρωταθλημάτων οδηγών.

Ο Μίχαελ Σουμάχερ είναι πιο επιτυχημένος οδηγός της ομάδας. Εντάχθηκε στην ομάδα με τη σαιζόν του 1996 και αναχώρησε το 2006, αφού κέρδισε πέντε πρωταθλήματα οδηγών και 72 γκραν-πρι με την ομάδα της Φερράρι. Οι τίτλοι του ήρθαν συνεχόμενοι από το 2000 έως το 2004. Περιλαμβανομένων των συνεχόμενων τίτλων στο κατασκευαστών που κέρδισε η Φερράρι από το 1999 έως το 2004, αυτή ήταν η πιο επιτυχημένη περίοδος της ομάδας.

Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν είναι οι δύο κύριοι πιλότοι της Φερράρι στους αγώνες Φόρμουλα 1 για το 2016.

ΠΗΓΗ : https://el.wikipedia.org/wiki

ΒΑΣΙΛΗΣ

Σχολιάστε

Top